25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Ionuț Simionca (PMP): Am votat amânarea ratelor la bănci și facilități fiscale pentru bistrițenii și pentru firmele din Bistrița-Năsăud afectate de criza Coronavirusului

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a votat astăzi, în Parlament, două legi care vin în ajutorul persoanelor fizice și a companiilor afectate de criza Coronavirusului.

Măsurile de protejare economică a populației și a firmelor pe care le-am susținut constant de la declanșarea crizei COVID-19 pot fi puse în practică începând de astăzi. Am votat în Parlament două legi esențiale pentru români, ambele cu prevederi menite a veni atât în ajutorul persoanelor fizice, cât și al companiilor”, a declarat Ionuț Simionca.

Din păcate, tocmai PNL – partidul care guvernează România în momente de mare cumpănă – nu s-a prezentat astăzi la vot, continuându-și jocurile politicianiste și demonstrând astfel că nu are nicio legătură cu problemele reale ale cetățenilor și firmelor”, remarcă deputatul bistrițean.

Prima dintre legile votate este cea pentru amânarea ratelor la bănci. Ea prevede suspendarea, la cerere, a obligației de restituire a împrumuturilor şi dobânzilor aferente pentru creditele contractate de către persoanele fizice şi companii. Potrivit acestui act normativ, nu se vor percepe dobânzi pe perioada suspendării, care nu poate depăși 31 decembrie 2020. Creditul se prelungește cu perioada suspendării fără costuri suplimentare.

A doua lege votată de Ionuț Simionca astăzi prevede acordarea unor facilităţi fiscale contribuabililor persoane fizice şi juridice afectate de criză. Astfel, persoanele fizice în șomaj tehnic și care încasează venituri sub salariul minim pe economie pot cere amânarea plății facturilor la utilități pentru trei luni. Ulterior, acestea vor fi achitate eșalonat, în 12 rate, fără costuri sau dobânzi suplimentare.

La cererea contribuabililor, plata contribuțiilor de asigurări sociale se poate amâna pentru trei luni, începând cu martie 2020. Ulterior, doar jumătate din aceste sume vor fi plătite eșalonat, în rate, timp de 12 luni. Condiția este ca angajatorul să mențină trei sferturi din locurile de muncă pe care le avea la 1 martie.

Parlamentarul bistrițean mai spune că cele mai importante obiective pe care le are sunt protejarea sănătății românilor și a economiei românești. „Astăzi am întins o plasă de siguranță pentru cei afectați economic de pandemia COVID-19 și am convingerea că, imediat ce criza sanitară va lua sfârșit, vom fi mai puternici, mai solidari și mai performanți”, a concluzionat Ionuț Simionca, deputat PMP de Bistrița-Năsăud.

Mai multe detalii – AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RED WEEKEND la Alpha Home OUTLET! Orice piesă de mobilier are 30 la sută reducere!

Acest sfârșit de săptămână vine cu o ofertă de nerefuzat la Alpha Home OUTLET. E lichidare...

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.