1.2 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Ionuț Simionca (PMP): Crețu și Moldovan vând gogoși electorale și minciuni

Într-o declarație politică, deputatul PMP Ionuț Simionca și-a exprimat public nemulțumirea legată de faptul că președintele CJ Bistrița-Năsăud și primarul municipiului Bistrița au inaugurat cu fast proiectul de construire a unei săli polivalente în Wonderland.

Cei doi nu fac decât să mascheze astfel risipa inutilă făcută pentru construirea pârtiei de schi, consideră Ionuţ Simionca: “După ce timp de trei ani nu au realizat mai nimic la Bistrița și au tot vândut gogoși electorale și minciuni, conducerea organizației județene a PSD continuă seria promisiunilor deșarte cu proiectul unei zone de agrement de peste 30.000 de metri pătrați ce urmează a fi construită în Wonderland și mai îngroapă niște milioane în dealul Cocoșului”.

Ionuț Simionca a comparat evenimentul semnării contractului cu cel petrecut pe timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare, când a fost simulată inaugurarea lucrărilor de construcție a unui drum expres și a doua zi au fost retrase toate utilajele: “Au înfipt în pământ două panouri și le-au “inaugurat”, exact cum a fost și cu cele două borduri din primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești, inaugurat cu mare pompă de Liviu Dragnea”.

Parlamentarul bistrițean arată că Ovidiu Crețu și Radu Moldovan nu vor să admită faptul că au greșit atunci când au îndatorat primăria municipală pentru construirea pârtiei care funcționează mai puțin de două săptămâni pe an și continuă să arunce cu banii în proiecte greu de crezut că vor fi realizate: “Deși nu există nicio garanție că vor fi alocate fonduri de la bugetul de stat, președintele Consiliului județean, Emil Radu Moldovan, și primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, au participat la semnarea contractului de proiectare și execuție pentru Complexul Sportiv din Wonderland – Unirea, în valoare de 96 milioane lei”.

Ionuț Simionca are și o justificare pentru graba cu care a fost semnat acest contract, aceasta fiind legată de dorința celor din PSD de a recompensa firmele care i-au sprijinit: „Probabil că la Bistrița pesediștii au mari datorii la firmele de casă și s-au gândit ei cum să împace și capra și varza, așa că au semnat un contract pentru care nu există nicio garanție că va fi realizat vreodată”.

Proiectarea și lucrările Complexului Sportiv din Wonderland – Unirea vor fi realizate de asocierea de firme Frasinul – Erbașu – Dico – Țigănaș, declarată câștigătoare în urma licitației. Proiectul este derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale prin Compania Națională de Investiții.

Deputatul Ionuț Simionca s-a arătat sceptic în ceea ce privește utilitatea acestui proiect, dar și de perspectiva realizării sale, în condițiile în care este incertă alocarea unor bani de la buget pentru execuție: “Cine mai crede că PSD poate construi o sală polivalentă cu 2.675 de locuri, o pistă de atletism, terenuri de handbal, tenis și baschet, dar și sute de locuri de parcare în numai 20 de luni, cu bani inexistenți de la Guvern? Ce au făcut până acum, atâția ani de când au preluat Primăria Bistrița și Consiliul județean? Toate acestea se petrec în condițiile în care avem deja un stadion în oraș, care poate fi modernizat cu mult mai puțini bani, și în condițiile în care există o hotărâre mai veche a Consiliului local Bistrița referitoare la amenajarea Pădurii Codrișor ca parc”.

La finalul declarației sale, parlamentarul bistrițean a subliniat încă o dată inutilitatea realizării unui complex sportiv în afara orașului doar pentru că liderii PSD locali refuză să accepte că au greșit: “Nu are nici un sens să ridici o Sală Polivalentă la marginea orașului, unde cetățenii nu mai pot ajunge ușor pe jos. Este doar praf în ochii oamenilor și manipulare electorală pentru a masca un proiect dezastruos și inutil – pârtia de schi. Noroc că nimeni nu mai crede astfel de minciuni prin care banii bistrițenilor sunt îngropați în dealul Cocoșului”.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.