2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

VIDEO: Elicopterul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., în sprijinul salvamontiștilor bistrițeni

Salvamontiștii bistrițeni au solicitat încă de anul trecut sprijinul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. Aceștia aveau nevoie de un elicopter care să-i ajute cu transportul de materiale. Operațiunea a avut loc în Parcul Național Munții Rodnei.

Tot mai mulți turiști se avântă prin munți. Așa că salvamontiștii bistrițeni au realizat că e nevoie de refugii montane.

Anul trecut s-a făcut un refugiu montan în Șaua ”La cărți” din Parcul Național Munții Rodnei. Iar săptămâna trecută s-a lucrat intens la un al doilea.

Încă de anul trecut am făcut solicitare către MAI. Împreună cu ONG-ul ”Hai pe Munte- Iași”, am făcut și refugiul de anul trecut, și și pe cel de anul acesta, din Șaua Gărgălău. Iar pentru anul viitor ne propunem să îl refacem pe cel de sub Ineu” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Mircea Baciu din cadrul Salvamont Bistrița Năsăud.

Săptămâna trecută, un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al MAI a transportat materialele necesare construirii refugiului montan.

În perioada 16–17.10.2019, echipajul elicopterului Mi-17 nr.108 a efectuat o misiune în sprijinul Salvamont Bistrița Năsăud pentru transportul a 10 tone de materiale (lemn, nisip, panouri sandwich, etc.) și unelte necesare pentru construirea unui refugiu montan în Parcul Național Munții Rodnei, zona Șaua Gărgălău” anunță cei din cadrul MAI.

Refugiul ar putea fi dat în folosință chiar de săptămâna aceasta.

Refugiul ar putea adăposti undeva peste 10 persoane. Nu are dotări speciale, ci doar niște priciuri suprapuse și niște mese. Așa că cei care vor să se adăpostească aici trebuie să fie echipați corespunzător , cu echipament de munte adecvat, cu tot ce trebuie pentru campare în zonă montană” a explicat Mircea Baciu.

[arve url=”https://www.facebook.com/384566088233958/videos/927222204313816/” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.