23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Ionuț Simionca (PMP) – Mă opun categoric oricărui proiect de autonomie pe criterii etnice

Astăzi, la tribuna Camerei Deputaților, deputatul bistrițean Ionuț Simionca a declarat că se opune categoric acordării autonomiei pe criterii etnice pentru Ținutul Secuiesc.

Parlamentarul bistrițean a arătat că aprobarea tacită a proiectului de lege privind autonomia ținutului secuiesc s-a făcut cu sprijinul conducerii PSD a camerei. Aceasta a refuzat să pună în dezbatere inițiativa.

Din plenul Parlamentului, simt nevoia să aduc la cunoștința bistrițenilor un lucru care ne privește pe toți. Propunerea legislativă privind Statutul de Autonomie al Ținutului Secuiesc a fost aprobată tacit de Camera Deputaților, după ce conducerea PSD a camerei a refuzat să pună proiectul pe ordinea de zi pentru a fi trimis la lada de gunoi a istoriei”, a explicat acesta.

În cuvântul său, Ionuț Simionca a venit cu dovada că Partidul Mișcarea Populară a fost singurul partid care a cerut respingerea legii autonomiei, inițiată de UDMR. Deputatul a menționat stenograma unei ședinței în care deputatul PMP Marius Pașcan a cerut ca proiectul să fie dezbătut în plen și respins.

În sprijinul poziției sale, prin care respinge orice tip de autonomie pe criterii etnice, deputatul PMP de Bistrița-Năsăud a invocat prevederile Constituției României. „Potrivit Articolului 1 din Constituție, România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil. Mă opun categoric oricărui proiect de autonomie pe criterii etnice. Sper ca Senatul, cameră decizională, să repare greșeala majoră făcută de PSD la Camera Deputaților. Dacă proiectul va trece, cu complicitatea PSD, și de Senat, fără nicio îndoială îl vom ataca la Curtea Constituțională”, a mai spus Ionuț Simionca.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FIonutSimionca%2Fvideos%2F685496008949086%2F&show_text=0&width=560″ /]

Declarația deputatului Ionuț Simionca poate fi urmărită AICI

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...