28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

Ionuț Simionca (PMP): Orice întârziere ar putea conduce la pierderea de vieţi omeneşti!

„După mai bine de nouă luni de când am depus o inițiativă legislativă prin care trecerile la nivel cu calea ferată ale drumurilor principale din țară deveneau mai sigure, am avut astăzi surpriza să constat că proiectul a fost întors de PSD la comisia de specialitate pentru că amenzile prevăzute ar fi prea mari…!”, s-a revoltat deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

Acesta a avut o intervenție, ieri, la tribuna Camerei Deputaților, adresându-se colegilor săi și atrăgându-le atenția că orice întârziere în semnalizarea trecerilor la nivel de cale ferată ar putea conduce la pierderea de vieţi omeneşti!

Inițiativa depusă de deputatul bistrițean mai avea nevoie doar de votul deputaților pentru a pleca spre promulgare, însă o parte dintre politicieni au considerat că amenzile propuse de Ionuț Simionca sunt prea usturătoare.

Sunt convins că, fiind vorba de CFR SA, colegii din PSD au fost foarte grijulii cu banul public pentru că, dacă amenzile s-ar fi referit la societăți comerciale cu capital privat, nu ar fi interesat pe nimeni. Dacă scoatem amenzile, scoatem şi responsabilitatea de pe umerii celor de la CFR, iar această lege nu ar mai avea sens fără responsabilităţi .

Partea dureroasă este că se întârzie, astfel, punerea în aplicare a unui proiect legislativ care vizează creșterea gradului de siguranță a cetățeanului. Iar viețile cetățenilor noștri merită mai multă atenție din partea noastră! Daca noi nu avem grija de cetățenii noștri, atunci cine să aibă?”, a conchis Ionuț Simionca.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FIonutSimionca%2Fvideos%2F2056883550993159%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...