10.1 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

Iproeb SA Bistrița vrea să se modernizeze prin Ajutorul de Stat

Iproeb SA vrea să se modernizeze prin intermediul unui ajutor de stat de maxim 13 milioane de euro. Anul trecut,  compania a înregistrat o scădere a veniturilor cu aproape 4%.

La jumătatea acestei luni s-a întrunit Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Iproeb. Printre deciziile luate s-a numărat și un proiect de ajutor de stat cu o valoare maximă de 13 milioane de euro, cu o marjă de +/- 10%.

De asemenea s-a discutat și de majorarea capitalului social al Iproeb SA.  Aceasta va avea loc într-o singură etapă, cu suma maximă de 32.111.188,50 lei, de la 14.271.639,30 la maxim 46.382.827,80 lei. Creșterea va fi efectuată prin emiterea unui număr de maxim 107.037.295 acțiuni noi, cu o valoare nominală de 0,30 fiecare.

Majorarea capitalului social are la bază nevoia de dezvoltare a societății și retehnologizarea capacităților de producție. Programul de investiții se va desfășura pe parcursul a cca. 2 ani.  Acesta urmărește, printre altele, creșterea calității producției dar și asimilarea de produse noi în portofoliul companiei, pe segmentul de cabluri.

Iproeb SA a încheiat anul 2020 cu calificativul ”bine”. A realizat venituri de peste 20 de milioane de euro, suferind astfel o scădere ușoară de 3.87%.

Acest fapt este datorat pandemiei. Majoritatea clienților din industria automotive au anulat sau amânat execuția unor comenzi emise.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...