17.3 C
Bistrița
marți, mai 21, 2024

IRESPONSABILITATE la Ilva Mică: bărbat venit din zona galbenă, s-a izolat la domiciliu, dar și-a lăsat copiii să zburde prin comună

Prezent la Bistrițeanul Live, prefectul județului, Stelian Dolha a dat un exemplu de iresponsabilitate maximă, întâlnită la Ilva Mică. Un bărbat venit în țară dintr-o zonă de risc galbenă s-a izolat la domiciliu, însă și-a lăsat copiii, cu care a intrat în contact, să zburde prin comună.

Prefectul Stelian Dolha a dat câteva exemple de iresponsabilitate aseară la Bistrițeanul Live. Acesta a povestit că la Ilva Mică, un bărbat venit dintr-o zonă de risc galbenă de coronavirus s-a izolat la domiciliu, însă și-a lăsat liberi copiii să zburde prin comună, deși intrase în contact cu ei.

„Cineva a intrat într-o zonă de risc galbenă, cu izolare la domiciliu, numai că el a considerat că ar trebui poate copiii să îi lase liberi. L-am sunat pe șeful poliției și pe doamna director (n.r. Anca Andrițoiu directorul DSP) și i-am zis: imediat anchetă acolo și la modul cel mai serios dacă trebuie să-i amendați, vă rog eu să-i amendați. Cu cât? Cu sume maxime! Pentru că nu se poate altfel”, a precizat prefectul Stelian Dolha.

Acesta a mai spus că amenzile sunt cea mai eficientă metodă de conștientizare a gravității situației. Prefectul a făcut apel și la primarii din județ, pe care îi îndeamnă să comunice toate cazurile de acest gen.

„Vreau să responsabilizez mai mult primarii și unitățile administrativ teritoriale. O să le trimit mâine evidența cu toate persoanele care se află în izolare, de pe teritoriul lor. Pe de altă parte, de mâine, când primesc informarea, le-o trimis și lor direct. Fac un grup de What s App, îi bag pe toți în grup, în care îi informez în timp real ce se întâmplă. Ce le cer eu în schimb e ca în momentul în care află că Ion iar se plimbă, că a venit nu știu de unde și a fentat, că noi suntem inventivi, ne pricepem la asta, să îl comunice, să nu îl lase să zburde încă două zile. Sigur află, ei află primii. Primarul trebuie să comunice. Așa am reușit, cu ajutorul poliției și a DSP, am reușit să îi aducem și să îi băgăm în izolare”, a mai spus Stelian Dolha la Bistrițeanul Live.

Prefectul a mai precizat faptul că nu puțini au fost bistrițenii care au vrut să fenteze sistemul și nu au declarat de unde au venit. Cei cu ajutorul cărora au fost identificați au fost tocmai prietenii, rudele și vecinii.

Întreaga emisiune o puteți urmări mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/2664629167148761/

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...