3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

ISU BN: Noi materiale de protecție pentru personalul medical din prima linie

În județul Bistrița-Năsăud au ajuns ieri noi materiale de protecție pentru personalul din prima linie, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița. Acestea sunt destinate pompierilor, personalului de la Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, de la Direcția de Sănătate Publică, precum și cadrelor medicale din Spitalul de Urgență Bistrița. Astăzi, pompierii preiau un nou lot de materiale sanitare.

Pompierii militari au recepționat ieri de pe Aeroportul Otopeni noi materiale de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus. Materialele vor intra în folosința pompierilor, personalului de la Serviciul de Ambulanță Bistrița-Năsăud și DSP Bistrița-Năsăud, precum și cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Este vorba despre 1380 combinezoane complete de unică folosință, dotate inclusiv cu glugă și protecție pentru încălțăminte, un filtru pentru camerele de izolare și transport cu presiune negativă, precum și zeci de litri de dezinfectanți TP 2 de nivel înalt pentru suprafețe critice, echipamente medicale critice și instrumentar medical.

Misiunea de transport si distribuția a fost executată de către pompierii militari ai ISU Bistrița – Năsăud.

Pompierii militari mai preiau astăzi un nou lot de echipamente de protecţie individuală necesare pentru echipele de intervenţie.

În plus față de cele distribuite ieri, 1560 combinezoane de protecție vor fi distribuite în cel mai scurt timp, atât la nivelul ISU Bistrița – Năsăud cât şi celorlalte instituţii implicate în gestionarea cazurilor de coronavirus.

Materialele sunt de proveniență sud-coreeană și fac parte dintr-un lot achiziționat de România, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

„Stați acasă, noi suntem la datorie!”, transmit reprezentanții ISU BN.

Foto @ ISU BN

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...