28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

Jandarmi cu suflet mare: În timpul liber au tăiat lemne pentru doi bunici

O lecție frumoasă de omenie au oferit jandarmii, zilele trecute. După ce și-au dat jos uniformele, și-au suflecat mânecile și au tăiat și stivuit lemne în gospodăria a doi bunici. „Nu mă așteptam niciodată la un astfel de gest!”, a spus nenea Ion.

Chiar dacă sunt puși să sancționeze pe cei ce încalcă legea, nu uită, că mai presus de toate, trebuie să fie oameni.

Iar jandarmii au oferit o adevărată lecție de omenie, zilele trecute.

„Nea Ion are 79 de ani, iar tanti Saveta 74. Trăiesc într-o casă modestă, în apropierea orașului, iar fiecare zi este pentru aceștia o nouă provocare. Ca în fiecare an își făceau din nou griji în privința procurării, tăierii și clădirii lemnelor, de care au atâta nevoie. Nea Ion este imobilizat într-un cărucior și amândoi au mai multe afecțiuni medicale. În fiecare primăvară, cea mai mare problemă a acestora era procurarea, tăierea și stivuirea lemnelor”, au explicat jandarmii contextul.

Situația aceasta l-a atins la suflet pe lt. col. Grigoriță Bărbos care și-a mobilizat alți șase colegi de la Detașamentul 1 Mobil Bistrița.

„S-au mobilizat și au hotărât ca în timpul lor liber, să le dea o mână de ajutor celor doi bătrâni. Chiar dacă puteau alege să își petreacă ziua liberă într-un alt mod, jandarmii au dovedit încă odată, dacă mai era nevoie, că solidaritatea și sprijinul celor care au cu adevărat nevoie, este mai presus decât orice altceva. Aceștia s-au mobilizat și alături de soții și copii, au luat două motofierăstraie și au muncit cot la cot, până seara când au reușit să taie și să stivuiască lemnele pentru cei doi bătrâni”, transmit reprezentanții IJJ BN.

Nu mă așteptam niciodată la un astfel de gest! M-ați susprins că ați venit atât de mulți să ne ajutați!”, a spus la finalul zilei nea Ion, care le-a mulțumit cu lacrimi în ochi celor șapte jandarmi și membrilor familiilor acestora care au fost alături de ei pe parcursul întregii zile.

Jandarmii au spus la finalul zilei că satisfacția este pe măsura gestului și vor repeta această experiență.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...