1.1 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Joburile, neatractive pentru absolvenți! Jumătate taie frunze la câini

Aproape 400 de tineri au absolvit în vara acestui an. Dintre ei, aproape jumătate taie frunze la câini. Joburile sunt neatractive, așa că doar o treime dintre ei s-au angajat. Iar o parte beneficiază de șomaj. AJOFM organizează, totuși, o bursă cu locuri de muncă pentru ei.

Conform statisticilor, 374 de tineri au absolvit studiile, în urma anului școlar 2018- 2019. Situația negru pe alb de la AJOFM BN arată că… jumătate dintre aceștia taie frunze la câini.

Din totalul de 374 de absolvenți înregistrați, 107 s-au încadrat deja în muncă și 79 beneficiază de indemnizație de șomaj”, se arată în comunicatul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița.

Pentru a-i încuraja să se angajeze, statul este gata să dea 1.500 de lei. Vedeți mai jos condițiile:

Proaspeții absolvenți pot primi cadou 1.500 de lei! AFLĂ cum:

Și cei care angajează absolvenți au parte de anumite „favoruri” din partea Statului.

„La rândul lor, angajatorii beneficiază de subvenții din partea A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud la încadrarea în muncă a absolvenților. „Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 2250 lei/lunar”- se arată în comunicatul AJOFM BN.

Astfel, Agenția bistrițeană organizează cadrul perfect pentru ca angajatorii și absolvenții să se întâlnească. „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți” va avea loc în 18 octombrie la sediul AJOFM BN.

„Absolvenţii instituţiilor de învăţământ înregistraţi la agenţie beneficiază de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, precum şi de facilităţi financiare. De asemenea, în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii, absolvenţii pot participa la programe de formare profesională”, se arată în același comunicat.

Cei care refuză locuri de muncă ar putea rămâne fără indemnizația de șomaj:

„Absolvenții de liceu să rămână fără ajutor de șomaj, dacă refuză job-uri” – Cine cere asta

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...