18.6 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 2, 2022

Jumătate de milion de lei, cea mai mare factură la gaz de la Spitalul Județean de Urgență

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, cea mai mare factură venită la spital în această iarnă este de jumătate de milion de lei. Și  este vorba despre o factură deja compensată, în cazul căreia jumătate din sumă o suportă statul.

Tarifele pe care le plătește Spitalul Județean de Urgență Bistrița la gaz au crescut de 10 ori. Potrivit contractului, Spitalul Județean de Urgență Bistrița plătea 67 de lei/megawat oră plus taxele de transport. Acum, unitatea medicală plătește 870 de lei.

Cea mai mare factură pe care a avut-o spitalul în această perioadă a ajuns la 500.000 de lei, suma fiind deja compensată. În medie, facturile din această perioadă variază între 200.000 și 300.000 de lei.

„Facturile depind de temperatura de afară. Cred că 500.000 de lei a fost cea mai mare factură. Înainte de majorarea tarifelor plăteam 167.000 de lei, iar acum, pe același consum ne-a venit 1,3 milioane de lei. O parte din valoarea facturii a fost plătită de stat și 500.000  de lei a rămas în cheltuiala spitalului”, a explicat Gabriel Lazany, prezent la „Medicină pe limba ta”, de la Bistrițeanul Live.

Acesta a mai spus că momentan nu se întâmpină probleme în achitarea facturilor, tocmai pentru că spitalul este unul Covid, iar cheltuielile integral sunt acoperite de Casa de Asigurări de Sănătate.

În momentul de față nu întâmpinăm probleme, Spitalul judetean e inca spital covid, iar spitalele covid sunt în momentul de față sunt plătite de Casa de Asigurări de Sănătate, indiferent care e valoarea cheltuielilor a unui spital Covid, Casa de Asigurări de Sănătate, se acoperă integral aceste cheltuieli. Când nu va mai fi spital covid, vor reveni pe vechea finanțare. Dupa finalizarea stării de alertă.

Emisiunea la care a fost invitat Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de MedTotal – Policlinica Ta, tratamentul TOTAL pentru sănătatea ta.

MEDTOTAL – Bistrița, Str 1 Decembrie, Nr 30

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...