8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

Jumătate din cei cărora li se adresează etapa a II-a de vaccinare s-au programat deja!

Vaccinarea anti COVID continuă la nivelul județului nostru. Peste 900 de bistrițeni s-au vaccinat deja. Iar din cei cărora li se adresează a doua etapă, jumătate s-au arătat doritori să-și administreze vaccinul.

Prima doză de vaccin anti-COVID a fost administrată  în județul nostru în 31 decembrie 2020. De atunci, peste 900 de bistrițeni au fost vaccinați.

”Până la data de 7 ianuarie inclusiv, în județul nostru au fost vaccinate 915 persoane, lucrători din sistemul sanitar și social. 13.45 de vaccinuri au fost recepționate până la această dată, stocul de doze fiind completat în funcție de numărul de persoane eligibile pentru etapa I de vaccinare care se înscriu pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login .” au transmis reprezentanții Prefecturii Bistrița.

În această perioadă se pregătesc și centrele pentru etapa a II-a de vaccinare.

Reprezentanți ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au vizitat zilele trecute centrele de vaccinare din Prundu Bârgăului, Maieru, Teaca, Bistrița, Năsăud și Beclean, amenajate pentru etapele următoare de vaccinare, pentru a verifica stadiul de pregătire al acestora în conformitate cu cerințele prevăzute în planul de organizare și funcționare al centrelor de vaccinare prevăzut la nivel național.

Etapa a doua de vaccinare se adresează populației cu grad de risc și lucrătorilor care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Conform statisticilor, jumătate din cei cărora li se adresează a doua etapă de vaccinare, și-au arătat deja dorința de a se vaccina.

Statistica de la acest moment relevă un procent de aproximativ 50% de doritori din categoriile cărora se adresează etapa a doua, conform Strategiei de vaccinare reglementată prin HG 1031/2020” transmite Instituția Prefectului.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: