23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

La Beclean, primarul face tot! Viceprimarului i-a rămas…un microbuz școlar

Nicu Moldovan (PSD) de la Beclean n-are încrede în nimeni și pace! Cel puțin asta înțelegem din organigrama votată în Consiliul Local. Viceprimarului Bogdan Rusu (PNL) i-a pus în fișa postului o singură sarcină: să vegheze microbuzul școlar.

Situație neobișnuită la Primăria Beclean. Primarul Nicolae Moldovan (PSD) s-a pricopsit cu un viceprimar liberal – Bogdan Rusu, cu care s-a și bătut chiar și anul trecut pe la alegerile locale.

Edilul pare să n-aibă încredere în cei de altă orientare politică, altfel nu ne explicăm ce s-a întâmplat cu organigrama, care stabilește clar care e sarcina celor cu funcții de conducere din Primărie.

Potrivit organigramei votate astăzi în Consiliul Local, primarul și-a luat sub aripă Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, Compartimentul Audit, Direcția Economică, Direcția de Asistență Socială, Arhiva, Biroul Agricol, Centrul Recreativ Legacy”, Centrul social de zi, Biroul de Urbanism, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” sau Poliția Locală.

Ce i-a mai lăsat în „grijă” viceprimarului? Ei bine… ce a mai rămas, adică microbuzul școlar. Ironia sorții, consilierii PNL (formațiune din care face parte și viceprimarul) ar fi votat pentru această organigramă, potrivit consilierului local Caius Cârcu.

„SURPRIZA ZILEI a venit însă la aprobarea organigramei primăriei Beclean. Primarul a propus o schema de organizare în care viceprimarul nu are în subordinea lui decât “Microbuzul școlar”. După cum ne-a obișnuit, a golit practic de conținut autoritatea viceprimarului. Noi, consilierii PMP, nu am fost de acord cu această organigramă și am fost singurii care am votat împotrivă. Am avut destulă vreme la Beclean un viceprimar cu rol de ficus, decorativ, și am fi vrut o reformare a acestei funcții. Dar nu s-a putut pentru că nu au vrut și ceilalți consilieri, PNL, PSD, UDMR și PSD votând pentru aceeași structură veche de organizare. Foaie verde și-o sipică, PNL Beclean vrea doar mașină mică!”, a notat consilierul local Caius Cârcu, pe o rețea de socializare.

UPDATE: 

Într-un comunicat de presă Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean explică faptul că viceprimarul ar avea mult mai multe atribuții decât apare în schema ce prezintă organigrama instituției:

„Pentru o corectă informare precizez aici exact așa cum am subliniat și astăzi în ședința ordinară de Consiliu Local că atribuțiile viceprimarului orașului Beclean sunt următoarele:
-responsabilitatea cu buna funcționare a tuturor școlilor din oraș
-responsabilitatea cu înființarea și buna funcționare a societății de transport public local
-monitorizarea mentenanței iluminatului public stradal
-monitorizarea întreținerii drumurilor publice
-coordonarea activităților culturale
-coordonarea personalului responsabil de spațiile verzi
-gestionarea fondului forestier public
-reprezentarea executivului în relația cu consilierii locali
-reprezentarea executivului în relația cu Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud
În plus, având în vedere prevederile Art.154 alin.(2), Art.155 alin.(5) lit.b si lit.e, Art.157, Art.196 alin.(1) lit.b din Ordonanța de Urgență a Guvernului Nr.57/2019 privind Codul Administrativ, atribuțiile cu caracter permanent ale viceprimarului sunt:
– îndeplinește atribuții privind organizarea si desfasurarea alegerilor, referendumului si recensământului;
– participa la ședințele consiliului local și dispune măsurile necesare pentru pregatirea și desfășurarea in bune conditii a acestora
– ia masuri pentru prevenirea si gestionarea situatiilor de urgenta, precum si masuri referitoare la protectia civila;
– ia masuri pentru asigurarea inventarierii si evidentei statistice a bunurilor din patrimoniul public si privat al unitatii administrativ teritoriale;
– exercita atributii de ofiter de stare civila;
– îndrumă si supravegheaza activitatea politistilor locali sau a pazei organizate la nivelul institutiei;
– exercita controlul asupra activitatilor din piete, oboare si ia masuri pentru buna functionare a acestora;
– ia masuri pentru controlul depozitarii deseurilor menajere, pentru asigurarea igienizarii malurilor apelor, precum si pentru decolmatarea vailor locale si podetelor;
– coordoneaza activitatea transportului elevilor;
Viceprimarul este subordonat primarului și, în situațiile prevăzute de lege, înlocuitorul de drept al acestuia, situație în care exercită, în numele primarului, atribuțiile ce îi revin acestuia.”

 

 

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...