21 C
Bistrița
sâmbătă, mai 21, 2022

La Năsăud „se poartă” bărbații de 40 de ani, rupți de beți la volan

Coincidență sau nu, dar s-ar părea că la Năsăud s-a lansat o nouă „modă”. Bărbații de 40 de ani se întrec în alcoolemie la volan. Doi bărbați, din zona Năsăudului, prinși în oraș, conducând mașini deși au băut bine înainte.

Ultima zi din octombrie a fost ziua lansării unui nou trend, la Năsăud. Se adresează bărbaților, musai de 40 de ani, și doar din țara Năsăudului. Aceștia se „accesorizează” cu două tipuri de alcoolemii.

Stilul I – peste 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat

„La data de 31 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Năsăud au depistat în trafic un bărbat, de 40 ani, din Năsăud, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, explică cei ce au descoperit noul trend.

Stilul II – aproximativ 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat

La aceeași dată, 31 octombrie a.c., polițiștii rutieri năsăudeni au identificat în trafic un alt bărbat, de 40 ani, din Liviu Rebreanu, care conducea un autoturism pe raza orașului Năsăud, fiind sub influența alcoolului. A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de aproximativ 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, mai anunță reprezentanții IPJ BN.

Ambele „modele” ce au prezentat noul trend s-au ales cu dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului.

Acesta este un pamflet dar trebuie tratat serios!

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: