13.5 C
Bistrița
miercuri, mai 31, 2023

Las` să ningă! Autoritățile susțin că stăm bine la capitolul antiderapant!

Codul galben de ninsori s-a extins până mâine, inclusiv. Autoritățile responsabile de curățarea drumurilor susțin că există destul material antiderapant. Care e situația actuală a stocurilor:

Zilnic, pe drumurile naționale și județene, se acționează cu utilaje ce împrăștie tone de material antiderapant (sare amestecată cu nisip).

Județul nostru nu a ieșit încă de sub codul galben de ninsori. Totuși, autoritățile nu își fac probleme. Acestea susțin că material antiderapant există, și se fac aprovizionări periodice.

În aceast moment, pentru drumurile naționale din județ, există în stoc 200 de tone de sare, 40 de tone de nisip și două tone de clorură de calciu. În decursul zilei de astăzi vor mai sosi încă 100 de tone de sare de la Suceava și 50 de tone de sare de la Ocna Dejului”, au declarat reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Și pentru drumurile județene s-ar părea că există destul material antiderapant.

În tot județul avem cinci loturi. Fiecare dintre acestea este aprovizionat, la momentul acesta, cu aproximativ 800 de tone de material antiderapant. Avem aproximativ 4000 de tone de material antiderapant în tot județul. În ce privește nisipul, nu ne facem probleme. Avem destul, pentru tot sezonul rece. Stocul de sare îl suplimentăm periodic. Chiar acum sunt plecate mașini la Ocna Dejului, pentru a aduce sare”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, inginerul Gabriel Pop din cadrul CJ BN.

Conform CNAIR, în județul nostru nu se înregistrează probleme pe drumurile naționale.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...