3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

Las` să ningă! Autoritățile susțin că stăm bine la capitolul antiderapant!

Codul galben de ninsori s-a extins până mâine, inclusiv. Autoritățile responsabile de curățarea drumurilor susțin că există destul material antiderapant. Care e situația actuală a stocurilor:

Zilnic, pe drumurile naționale și județene, se acționează cu utilaje ce împrăștie tone de material antiderapant (sare amestecată cu nisip).

Județul nostru nu a ieșit încă de sub codul galben de ninsori. Totuși, autoritățile nu își fac probleme. Acestea susțin că material antiderapant există, și se fac aprovizionări periodice.

În aceast moment, pentru drumurile naționale din județ, există în stoc 200 de tone de sare, 40 de tone de nisip și două tone de clorură de calciu. În decursul zilei de astăzi vor mai sosi încă 100 de tone de sare de la Suceava și 50 de tone de sare de la Ocna Dejului”, au declarat reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Și pentru drumurile județene s-ar părea că există destul material antiderapant.

În tot județul avem cinci loturi. Fiecare dintre acestea este aprovizionat, la momentul acesta, cu aproximativ 800 de tone de material antiderapant. Avem aproximativ 4000 de tone de material antiderapant în tot județul. În ce privește nisipul, nu ne facem probleme. Avem destul, pentru tot sezonul rece. Stocul de sare îl suplimentăm periodic. Chiar acum sunt plecate mașini la Ocna Dejului, pentru a aduce sare”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, inginerul Gabriel Pop din cadrul CJ BN.

Conform CNAIR, în județul nostru nu se înregistrează probleme pe drumurile naționale.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...