13.8 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

Le facem și lor Crăciunul mai frumos?? Donează pentru Căsuța Miau, un loc pentru animăluțele străzii:

Vine iarna și animăluțele străzii riscă să moară de frig! Tocmai de aceea, câțiva bistrițeni au pus la cale ”Căsuța Miau”. Au făcut mici căsuțe pe care le vor amplasa în diferite zone din oraș, pentru ca pisicuțele nimănui să aibă și ele un locșor călduț. Poți face și tu parte din acest proiect! AFLĂ cum:

Iubitorii de animăluțe nu au putut sta indiferenți la sosirea iernii, știind că atâtea pisici riscă să moară de frig, neavând un cămin iubitor.

Așa că, o mână de bistrițeni, au pus la cale un proiect de suflet pentru necuvântătoare. ”Căsuța Miau” este proiectul prin care se construiesc mici căsuțe din lemn, polistiren, etc. Căsuțele vor fi amplasate în zonele în care sunt pisici și căței ai străzii.

Am dat o fugă până la locul faptei. Cum care loc? Locul unde Daniel Ștefan Buhai, iubiricul meu adorat, a făcut aceste căsuțe pentru „miaurile” străzii, adică pentru pisicile fără stăpân și ale nimănui, ajutat de ucenici cu suflet bun. Claudia Andron o să demareze o campanie de conștientizare în ceea ce privește sterilizarea acestor animăluțe. Ulterior se va face și campania de sterilizare a pisicilor fără stăpân. Dar până atunci, zic să avem grijă de ele, să le hrănim și să ne împrietenim cu ele, astfel încât să le putem prinde pentru a le putea duce la veterinar. Finalul va fi wow!” a scris Alina Moldovan pe pagina sa de Facebook.

Căsuțele vor fi amplasate în locuri strategice, când vor fi gata. Tocmai de aceea, cei care știți locuri în care se adună animăluțe fără stăpân, puteți da de veste.

Căsuțele vor fi amplasate în toate locurile unde se adună pisicile. Până acum avem notate 8 zone: Petre Ispirescu, în spate la Asirom, Viișoara la doamna Pia care a salvat 30 de pisici, Turturelelor, Dragoș Vodă, V P. Predescu, Kauflandul de jos etc. Sunt zone indicate de oamenii care le hrănesc. Căsuțele vor fi amplasate pe lângă blocuri. Fiind domeniu public, i-am scris și domnului primar, ca să cer acordul, să nu fie vreo problemă. Încă nu mi-a răspuns, dar să sperăm că nu vor deranja aceste căsuțe” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Alina.

Pe lângă a semnaliza locurile unde se adună pisicuțele străzii, vă puteți implica și donând pentru acest proiect.

Pentru ca cererea e foarte mare, avem nevoie de donații. Astăzi s-au construit 7 căsuțe, mâine urmează izolarea lor. O căsuță „la cheie”, adică gata de locuit în ea, ajunge până la 200 de lei. E nevoie de lemn, polistiren, cuie, șuruburi, silicon. Puteți dona orice ca să le facem o căsuță miaurilor străzii” a spus Alina Moldovan.

Astfel, cei care doriți să faceți parte din proiect puteți lua legătura cu

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: