Liberalii sar la gâtul lui Ionuț Simionca după ce a bătut palma cu PSD în Consiliul Județean

0
197

Consiliul Județean și-a ales astăzi cei doi vicepreședinți. Spre surpriza tuturor, PSD a bătut palma cu PMP, iar liberalii au fost trimiși în opoziție. PNL sare la gâtul lui Ionuț Simionca. VEZI reacțiile liberalilor:

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și-a ales în ședința de astăzi cei doi vicepreședinți.

Deși nu aveau majoritate în CJ, Alianța pentru Bistrița-Năsăud (PSD, ALDE, UDMR şi Pro România) a reușit să numească unul dintre vicepreședinți, în persoana Cameliei Tabără, fostul inspector școlar general și fost consilier local.

Pentru formarea majorității din CJ, PSD și PMP au bătut palma.

Președintele Emil Radu Moldovan a reușit să se înțeleagă cu liderul PMP Ionuț Simionca dar și cu cei 4 consilieri județeni ai PMP. În urma negocierilor, cumnatul lui Ionuț Simionca, consilierul județean Ciprian Kecskes-Simionca a fost numit în cea de a doua funcție de vicepreședinte al Consiliului Județean.

În urma pactului, PNL a fost trimis direct în opoziție, fără drept de apel. De altfel, în momentul votului de astăzi, consilierii județeni liberali au părăsit sala de ședințe în semn de protest la aflarea veștii că PSD și PMP s-au aliat.

Acum liberalii sar la gâtul lui Ionuț Simionca și îl trimit direct la „coșul de gunoi al politicii bistrițene”.

Florin Moldovan, consilier județean PNL și liderul Tineretului Liberal, îl acuză pe Simionca de faptul că și-a promovat cumnatul în funcția de vicepreședinte al CJ.

„Ionuț Simionca, <marele om de dreapta> care flutura peste tot steagul luptei cu ciuma roșie, a găsit oportună susținerea unei majorități în Consiliul Județean alături de PSD, prin care și-a promovat cumnatul în funcția de vicepreședinte, astfel asigurându-și o oarecare continuitate politică după ce a rămas pe dinafara Parlamentului. Luat fiind de val, <ilustrul luptător> a uitat că județul nostru a susținut puternic partidele de dreapta în detrimentul celor de stânga și sunt absolut convins că prin această mișcare Ionuț Simionca va ajunge la coșul de gunoi al politicii bistrițene iar PMP-ul va urma îndeaproape traiectoria pe care a avut-o ALDE”, a scris Florin Moldovan pe Facebook.

Nici omul de afaceri Ioan Zăgrean, cel care era în cărți pentru funcția de vicepreședinte din partea PNL, nu se lasă mai prejos și îl atacă pe liderul PMP Bistrița-Năsăud care susținea că PSD și PNL fac blaturi.

„Uite cine vorbea de blaturi: tot hoții strigă hoții! În sfârșit, se vede foarte bine cum o mână spală pe altă și fără săpun și apă. Ăsta e PMP, cei care mă atacau pe mine și aruncau cuvinte grele! Așadar, cine e prietenul PSD, eu sau acest Ionuț Simionca, populist și mare blatist, cel care a negociat vânzarea cu un loc de vicepreședinte pentru Ciprian Kecskes-Simionca, nimeni altul decât cumnatul acestui fost parlamentar?”, susține Ioan Zăgrean.