-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Liceele agricole din județ vor trece printr-un amplu proces de digitalizare

Două ministere intră într-un parteneriat pentru digitalizarea a 57 de licee din țară. Printre ele se numără și cele două licee agricole din județ, din Bistrița și Beclean. Proiectul presupune inclusiv dotarea cu echipamente electronice a unui laborator IT.

Cele 57 de licee agricole existente în țară vor fi incluse într-un proiect de digitalizare, finanțat prin fonduri europene. Proiectul va fi implementat de Ministerul Agriculturii, în parteneriat cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

În baza proiectului, cele 57 de licee agricole vor beneficia de fonduri în valoare de 43,6 milioane de euro, destinate dezvoltării infrastructurii și creșterii calității actului educațional agricol. Este vorba inclusiv de elaborarea manualelor de specialitate în format digital și modular, perfecționarea stagiilor de practică și învățarea mixtă teorie – practică – digitalizare.

Printre cele 57 de licee care intră în proiect se numără și cele două agricole din Beclean și Bistrița. Acestea vor beneficia inclusiv de dotarea cu echipamente electronice a unui laborator de IT. Va fi înființată o platformă digitală, în scopul eficientizării colaborării și comunicării dintre liceele implicate, universități de profil, agenți economici din agricultură, administrația publică locală și centrală și de cercetare agricolă.

De asemenea, pregătirea teoretică și practică a elevilor va fi corelată cu necesitățile de pe piața muncii din agricultură.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Liceele agricole nu trebuie desființate. Luați-le pământul și digitalizați-le pe toate. Primăria, se aude? Pentru cei interesați de spațiile verzi, Digitalis purpurea este una dintre plantele cele mai veninoase din România. Nu știm încă dacă familia Scrophulariaceae, din care face parte această plantă, este de la liberali sau de la social-democrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: