16.1 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

FOTO: Amendă usturătoare de la Protecția Consumatorilor, aplicată celor trei magazine Lidl din Bistrița

Pentru că au comercializat produse expirate, cu ambalaj deteriorat sau depreciate calitativ și cu modificări organoleptice – trei magazine Lidl din Bistrița s-au ales cu amenzi usturătoare de la Protecția Consumatorului!

În cursul lunii august 2022, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud a realizat controale la 3 magazine ale lanțului de supermarketuri aparținând operatorului economic Lidl Discount din județ. Inspectorii au verificat respectarea legislației în vigoare în aceste unități.

Comisarii bistrițeni au aplicat celor 3 magazine, pentru neregulile constatate, amenzi contravenționale în valoare totală de 70 000 de lei. Aceștia au oprit definitiv de la comercializare produsele alimentare neconforme.

Ce abateri de la prevederile legii au întâlnit comisarii de la Protecția Consumatorilor:

Comisarii de la Protecția Consumatorului au descoperit în magazinele Lidl produse expirate sau cu ambalaj deteriorat, depreciate calitativ și cu modificări organoleptice.
De asemenea, aceștia au constatat că nu s-a respectat regimul promoțiilor. Respectiv s-au comercializat produse aflate la promoție, fără a fi afișată perioada promoțională și fără mențiunea „în limita stocului disponibil”.
De la unele rafturi lipsea prețul de vânzare, pentru unele dintre produse.
Au fost comercializate fructe și legume la care nu erau corelate informațiile privind țara de proveniență sau depreciate calitativ.

 

Consumatorul trebuie respectat indiferent de cât de mari sunt fluxurile de clienți ori volumul de muncă dintr-un magazin. Nu există justificare atunci când sunt lăsate pe rafturi produse deteriorate și /sau expirate, fructe și legume care arată jalnic, indiferent că acest lucru se întâmplă seara sau la finalul programului magazinului. 

Respect înseamnă să-i oferi consumatorului care te plătește și-ti asigură prosperitatea afacerii produse proaspete, sigure, cu informații clare și ușor de înțeles, fără probleme de ambalare, indiferent de oră sau zi”, a transmis Stelian Dolha, comisar șef adjunct CJPC Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

  1. Caz de pușcărie prin alte țări civilizate….,la noi las că mere și așa. Ar trebui reprezentanți străini , zonali,din țara din care face parte lanțul de magazine respectiv,cel de față Germania.Noi nu avem oameni,nu suntem în stare nici măcar să fim gospodari să menținem o curățenie adecvată și să fim responsabili la locul de muncă.Unde am ajuns??la noi numai cu ciomagul,pușca în coaste se mai poate face ordine și rânduială asta din cauză că am avut,,exemple”
    ce ,,învăța” de a lungul acestor ani de la guvernanții și conducătorii noștri.

  2. RO. LASA DE DORIT CU ASA CEVA STAU PE RAFTURI MARFA -KARTOANE DESFACUTE -MANCARE STRICATA -LA KAUFLAND -TOTI PUN MANA PE BUNURI -SI DUPA ACEIA ARUNCA AN LADA -PORUMB DESFACUT-FRUCTE LA FEL .CULTURA SI DEMOCRATIA ESTE DEPARTE DE EI. DAR AU NASUL PE SUS DE LA TANAR LA -BATRANI-FARA RESPECT -SI NERVOSI DACA ATENZIONAZI PE CINEVA CA NU E BINE .DACA ANTREBI DE PREZ PRIMESTI RASP. PAI NU SE VEDE UNI NU VAD BINE DAR ASTA ESTE RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!