17.8 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Lions Siebenburgen: Nu am uitat de voi…!

Voluntarii Clubului Lions Siebenburgen au ieșit în stradă zilele trecute:  cei care au trecut prin fața Casei Argintarului au fost întâmpinaţi cu vin, colinde, ceai, mere și cozonac. A fost felul lor special de a-i ajuta pe bătrânii singuri cărora nu le mai trece nimeni pragul…

Trecătorii au fost îndemnați în acest mod să doneze pentru vârstnicii care au nevoie de ajutorul semenilor pentru a simți că nu sunt singuri, în special în această perioadă de sărbătoare.

De 14 ani, bătrânii singuri din Bistrița și din împrejurimi primesc, în preajma Crăciunului, pachete cu alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte colectate de membrii clubului Lions. Anul acesta, proiectul prin care sunt ajutaţi bătrânii singuri, cărora nu le mai trece nimeni pragul, a ajuns în grija Clubului Lions Siebenburgen Bistrița, a transmis Mircea Lixăndroaia, preşedintele organizaţiei.

Vrem ca prin această acțiune să atragem atenția că sunt lângă noi, ne înconjoară zilnic, iar comunitatea nu prea face nimic pentru ei… Este vorba de persoanele vârstnice şi singure, singurătatea fiind o chestiune mai gravă decât durerile sau suferințele fizice și care nu este cuantificabilă, din păcate. Un om singur, este un om care trăiește o mare dramă. Așa a apărut ideea proiectului care a început în 2005 și se adresează exact acestor categorii: persoanelor vârstnice cu probleme de sănătate, cu situație financiară precară și care trăiesc singure. Aceste persoane au fost găsite cu ajutorul colegilor mei și medici, și colegi de club. În fiecare an ajutorul nostru se adresează unui număr de 50 de persoane vârstnice din Bistrița și din împrejurimi. Fondurile strânse prin serbarea stradală pe care membrii clubului o realizează, merg exclusiv pentru realizarea pachetelor destinate vârstnicilor. Membrii clubului trec pe la fiecare vârstnic, urmând ca în fiecare casă să socializăm, să schimbăm impresii, să îi ascultăm problemele, ceea ce mai încălzește puțin atmosfera de sărbătoare”, a precizat dr. Tiberiu Podani, inițiatorul acestui proiect.

Cu banii adunați din donații vor fi cumpărate alimente pentru cele 50 de persoane vârstnice, singure, cuprinse în proiect, urmând ca până de Crăciun, reprezentanții Clubului Lions Siebenburgen Bistrița să îi viziteze pe fiecare dintre ei.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: