20.1 C
Bistrița
duminică, mai 28, 2023

Lions Siebenburgen: Nu am uitat de voi…!

Voluntarii Clubului Lions Siebenburgen au ieșit în stradă zilele trecute:  cei care au trecut prin fața Casei Argintarului au fost întâmpinaţi cu vin, colinde, ceai, mere și cozonac. A fost felul lor special de a-i ajuta pe bătrânii singuri cărora nu le mai trece nimeni pragul…

Trecătorii au fost îndemnați în acest mod să doneze pentru vârstnicii care au nevoie de ajutorul semenilor pentru a simți că nu sunt singuri, în special în această perioadă de sărbătoare.

De 14 ani, bătrânii singuri din Bistrița și din împrejurimi primesc, în preajma Crăciunului, pachete cu alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte colectate de membrii clubului Lions. Anul acesta, proiectul prin care sunt ajutaţi bătrânii singuri, cărora nu le mai trece nimeni pragul, a ajuns în grija Clubului Lions Siebenburgen Bistrița, a transmis Mircea Lixăndroaia, preşedintele organizaţiei.

Vrem ca prin această acțiune să atragem atenția că sunt lângă noi, ne înconjoară zilnic, iar comunitatea nu prea face nimic pentru ei… Este vorba de persoanele vârstnice şi singure, singurătatea fiind o chestiune mai gravă decât durerile sau suferințele fizice și care nu este cuantificabilă, din păcate. Un om singur, este un om care trăiește o mare dramă. Așa a apărut ideea proiectului care a început în 2005 și se adresează exact acestor categorii: persoanelor vârstnice cu probleme de sănătate, cu situație financiară precară și care trăiesc singure. Aceste persoane au fost găsite cu ajutorul colegilor mei și medici, și colegi de club. În fiecare an ajutorul nostru se adresează unui număr de 50 de persoane vârstnice din Bistrița și din împrejurimi. Fondurile strânse prin serbarea stradală pe care membrii clubului o realizează, merg exclusiv pentru realizarea pachetelor destinate vârstnicilor. Membrii clubului trec pe la fiecare vârstnic, urmând ca în fiecare casă să socializăm, să schimbăm impresii, să îi ascultăm problemele, ceea ce mai încălzește puțin atmosfera de sărbătoare”, a precizat dr. Tiberiu Podani, inițiatorul acestui proiect.

Cu banii adunați din donații vor fi cumpărate alimente pentru cele 50 de persoane vârstnice, singure, cuprinse în proiect, urmând ca până de Crăciun, reprezentanții Clubului Lions Siebenburgen Bistrița să îi viziteze pe fiecare dintre ei.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...