17.8 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

Luați la rost, pe motiv de șah în parc!

Astăzi taxăm șahul, mâine poate folosirea toboganului din parc sau cântatul în foișor duminica. Nu este SF, este doar realitatea zilei de ieri, când niște persoane au fost trase la răspundere pentru că au îndrăznit să se joace cu piesele de șah special amplasate pentru acest lucru.

Un grup de cetățeni care a ales să joace șah în Parcul Municipal s-a trezit chestionat de poliția locală în legătură cu o autorizație… Care să le permită să mute piesele de șah tridimensionale din stânga în dreapta.

Ironia sorții face ca printre cei trași la răspundere să fie și un consilier local. Doru Mârza este cel în cauză, acesta postând întâmplarea și pe Facebook.

Întrebat de reporterii Bistrițeanul.ro despre incident, consilierul afirmă că un număr de aproximativ zece persoane foloseau în acel moment piesele de șah și în jur de 25 de spectatori erau pe margine. „Vinovații” cu pricina nu au fost amendați în cele din urmă.

Claudiu Șular, organizatorul evenimentului, susține că activitatea era autorizată în cadrul evenimentului „Bistrița Armonia Jazz”. De asemenea, acesta a declarat pentru Bistrițeanul.ro faptul că a fost contactat telefonic de un reprezentant al Primăriei Bistrița: „M-a sunat adineauri și viceprimarul Cristian Niculae să-i spun cum a fost. I-am zis că e necesar ca angajații Poliției Locale să abordeze un alt tip de comunicare și un alt comportament, prea multă lume e realmente revoltată de comportamentul lor, de aberațiile adesea ridicole pe care le debitează…”, a mai spus profesorul Claudiu Şular.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...