28.8 C
Bistrița
marți, iunie 28, 2022

Lucrări în toi, la Salva! Gheorghe Onul anunță recepții importante în 2019!

Șantierele au pus stăpânire pe comuna Salva din județul Bistrița-Năsăud, acolo unde, toamna aceasta a fost dat ordinul de începere a mai multor lucrări importante pentru comunitate, a informat Gheorghe Onul, primarul localității.

La acestea se adaugă și alte investiții aflate în diferite stadii de implementare, cu finalizare în decursul anului viitor.

O serie de investiții sunt în plină desfășurare la Salva, după ce toamna aceasta a fost ordinul de începere a lucrărilor. Este vorba de modernizarea podului peste râul Sălăuța, investiție în valoare de 651.934, 24 lei, reparații acoperiș, înocuire tâmplărie, izolație termică și vopsitorii, amenajarea curții la dispensarul uman (191.398 lei), dar și reparații punți pietonale: LA BODESCU, LA CLEJUȚA și PE LUNCA în valoare 4.153, 361 lei.

Potrivit primarului Gheorghe Onul, toate cele trei lucrări sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, cu termen de finalizare în 2019.

Pe lângă investițiile aflate pe rol, administrația locală de la Salva condusă de primarul Gheorghe Onul anunță și modernizarea căii de acces – Centrul Civic Salva – investiție în valoare de 130.000 de euro, finanțată prin Grupul de Acțiune Locală (GAL). În acest caz urmează în scurt timp licitația pe SEAP.  De asemenea, în faza de proiect se află extinderea rețelei de alimentare cu apă la mănăstirea Izvorul Tămăduirii și la un grup de 50 de gospodării din comuna Salva, în valoare 570.051 lei, cu finanațare tot prin PNDL II.

Aflat la cel de-al șaselea mandat de primar, Gheorghe Onul îngroașă linia edililor longevivi din Bistrița-Năsăud alături de Flaviu Lupșan – primarul comunei Lunca Ilvei, Iosif Gabor – primarul comunei Milaș, Vasile Găurean – primarul comunei Galații Bistriței, Ștefan Danci – primarul comunei Rebra.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...

Se fac angajări la Ocolul Silvic Dealul Negru, Dianova Instal, Leoni și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Ocolul Silvic Dealul Negru și IMP România (fosta fabrică...