-5.9 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

Lucrări în toi, la Salva! Gheorghe Onul anunță recepții importante în 2019!

Șantierele au pus stăpânire pe comuna Salva din județul Bistrița-Năsăud, acolo unde, toamna aceasta a fost dat ordinul de începere a mai multor lucrări importante pentru comunitate, a informat Gheorghe Onul, primarul localității.

La acestea se adaugă și alte investiții aflate în diferite stadii de implementare, cu finalizare în decursul anului viitor.

O serie de investiții sunt în plină desfășurare la Salva, după ce toamna aceasta a fost ordinul de începere a lucrărilor. Este vorba de modernizarea podului peste râul Sălăuța, investiție în valoare de 651.934, 24 lei, reparații acoperiș, înocuire tâmplărie, izolație termică și vopsitorii, amenajarea curții la dispensarul uman (191.398 lei), dar și reparații punți pietonale: LA BODESCU, LA CLEJUȚA și PE LUNCA în valoare 4.153, 361 lei.

Potrivit primarului Gheorghe Onul, toate cele trei lucrări sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, cu termen de finalizare în 2019.

Pe lângă investițiile aflate pe rol, administrația locală de la Salva condusă de primarul Gheorghe Onul anunță și modernizarea căii de acces – Centrul Civic Salva – investiție în valoare de 130.000 de euro, finanțată prin Grupul de Acțiune Locală (GAL). În acest caz urmează în scurt timp licitația pe SEAP.  De asemenea, în faza de proiect se află extinderea rețelei de alimentare cu apă la mănăstirea Izvorul Tămăduirii și la un grup de 50 de gospodării din comuna Salva, în valoare 570.051 lei, cu finanațare tot prin PNDL II.

Aflat la cel de-al șaselea mandat de primar, Gheorghe Onul îngroașă linia edililor longevivi din Bistrița-Năsăud alături de Flaviu Lupșan – primarul comunei Lunca Ilvei, Iosif Gabor – primarul comunei Milaș, Vasile Găurean – primarul comunei Galații Bistriței, Ștefan Danci – primarul comunei Rebra.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...

La MedTOTAL beneficiezi de cel mai mic preț, la testele rapide Covid-19

La Policlinica MedTotal, specialiștii în sănătate te ajută să te testezi rapid și la cel mai...