31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

MADE IN ROMANIA – Minune: Tricolorii au bifat o uriașă (nesperată) victorie împotriva Ucrainei

România a debutat astăzi împotriva Ucrainei cu o uriașă victorie 3 – 0 după golurile marcate de Stanciu (‘29), Marin (‘53), Drăguș (‘57). Față de altădată, când erau copleșiți de prudență, astăzi tricolorii au devenit nărăvași dându-le planurile peste cap adversarilor. Inevitabil, jocul și rezultatul au scos în evidență rezistența la presiunea jocurilor cu miză.

Echipa adversă, cu excepția primelor 25 de minute ale reprizei I, și-a dezamăgit suporterii și a dat senzația că are serioase dificultăți de încredere în potențialul ei.

Partida a debutat într-o notă de ușoară dominare a României, însă fără consistență sau faze periculoase, ucrainenii punctând doar la capitolul „posesia balonului”.

În schimb, după execuția FA-BU-LOA-SĂ a căpitanului Nicușor Stanciu, din minutul 29, pentru echipa noastră confruntarea s-a transformat într-un adevărat galop de sănătate, nesperat pentru susținătorii tricolorilor, o lecție de fotbal aplicată unor jucători extrem de talentați dar neputincioși în fața lotului ambițios și tenace al țării noastre.

Bara transversală din corner (min. 38 – același N. Stanciu) a venit pe fondul dominării în creștere a partenerilor de joc, până la finalul primelor 45 de minute, dar nu atenționa urmăritorii de spectacolul ce urma.

În a doua repriză, aplicând regula pașilor mărunți dar siguri, cu strategii ofensive și defensive bine puse la punct, echipa României nu și-a permis greșeli înscriind alte două goluri în min. 53 (Răzvan Marin – șut puternic din afara careului mare) și min. 57 (Denis Drăguș – deviere simplă din careul mic).

Ieșită învingătoare din primul derby serios al grupei, România ne oferă un dram de speranță și ia o opțiune serioasă privind calificarea în optimile de finală.

Una peste alta, așa cum toată lumea aștepta, avem în desfășurare un campionat european palpitant și goluri de generic, cu meciuri echilibrate și spectaculoase, rezultate mai mult sau mai puțin surprinzătoare și tribune încărcate de spectatori efervescenți prezenți în număr foarte mare la toate jocurile de până acum.

Interesul ridicat se datorează, cu siguranță, atât fazelor electrizante din timpul regulamentar de joc cât și micilor rivalități care există între sportivii formațiilor angrenate în competiție.

Alături de echipa României, în grupa E se mai află Ucraina, Belgia și Slovacia.

Următoarele meciuri ale României:

  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Foto @ Digi 24 / ProfiMedia

 

Marius Conon

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.