3.5 C
Bistrița
marți, decembrie 7, 2021

Magazinele s-ar putea închide la 18:00, iar circulația interzisă după ora 20:00. De Paște vom putea merge la Înviere

În aceste momente, Comitetul Național pentru Situații de Urgență decide ce se va întâmpla în următoarea perioadă. Este posibil ca magazinele să fie închise la 18:00 în localitățile unde incidența cazurilor de Covid depășește 4/mia de locuitor, iar circulația interzisă după ora 20:00. Se pare că de Paște vom putea participa la slujba de Înviere.

Potrivit Digi24, în aceste momente, Comitetul Național pentru Situații de Urgență decide ce alte măsuri urmează să fie aplicate de zilele următoare. Libertatea românilor va depinde în mod direct de localitatea în care locuiesc și mai ales de incidența cazurilor de Covid-19 din acea localitate.

Astfel, potrivit presei naționale la incidențele care trec de 4/mia de locuitori se ia în calcul închiderea magazinelor la 18:00 în weekend, iar unde incidența trece de 7,5 /mia de locuitori închiderea magazinelor la ora 18:00 pe tot parcursul săptămânii. De asemenea, se vorbește despre o restricționare a circulației pe parcursul nopții începând cu ora 20:00.

Se întrevede totuși o veste bună: bisericile ar putea fi deschise de Paște, iar credincioșilor li se va permite participare. Astfel, restricția de circulație pe timpul nopții ar putea fi modificată în timpul nopții de Înviere, permițându-le credincioșilor să iasă din casă până la ora 2:00.

UPDATE:

Potrivit documentului de lucru al CNSU, obţinut de News.ro, este avută în vedere reducerea intervalului de circulaţie până la ora 20.00, în localităţile în care incidenţa în ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori şi mai mică de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

De asemenea, unde incidenţa este peste 7,5 la mie, este redus intervalul de circulaţie până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii. Magazinele vor fi închise la ora 18.00 în localităţile unde rata de infectare este peste 4 la mie şi sub 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar unde este de peste 7,5 la mie măsura este aplicată pe toată durata săptămânii.

Activitatea în sălile de sport şi fitness este suspendată în localităţile unde incidenţa este de peste 4 la mie, iar măsura încetează atunci când rata de infectare scade sub 3,5 la mie. De Paştele catolic şi ortodox este permisă circulaţia în intervalul orar 20.00 – 02.00, iar pentru sărbătoarea Pesah, pe 27 şi 28 martie, persoanele se pot deplasa în intervalul orar 18.00 – 22.00.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...