4.9 C
Bistrița
marți, decembrie 6, 2022

Mai bine de 100 de cadre didactice nu s-au prezentat la testarea gratuită pentru depistarea COVID 19

Municipalitatea a alocat fonduri pentru testarea gratuită a aproape 400 de cadre didactice din municipiu și localitățile componente. Cu toate acestea, mai bine de 100 de persoane nu s-au prezentat. Unu la sută din cei înscriși pe liste au fost depistați pozitivi.

Ca o măsură de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus, municipalitatea a decis testarea cadrelor didactice și a personalului auxiliar, la început de an școlar.

S-au alocat fonduri și pe liste apăreau aproape 400 de educatori, învățători, profesori și personal auxiliar care ar fi trebuit să se testeze. S-au făcut programările, dar nu toți s-au prezentat.

Mai bine de 100 dintre cei înscriși pe liste au refuzat testarea. Iar din cei aproape 400 câți ar fi trebuit testați, patru au fost depistați pozitiv.

Un rezultat a fost de două ori incert, așa că azi i se recoltează probe din nou.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit de la Primăria municipiului Bistrița o listă cu 398 de persoane – personal didactic și nedidactic din unitățile de învățământ din Bistrița – care au acceptat să fie testate pentru determinarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 înainte de începerea noului an școlar. Din totalul celor înscriși, s-au prezentat pentru testarea programată în perioada 7-11 septembrie 285 de persoane. În cazul a 4 dintre acestea, rezultatul testului Covid-19 a fost pozitiv, iar în cazul unei persoane, rezultatul a fost de două ori incert, în această situație testarea fiind repetată astăzi, 15  septembrie” a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al SJUB.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...