8.9 C
Bistrița
vineri, mai 7, 2021

Mai bine de 100 de cadre didactice nu s-au prezentat la testarea gratuită pentru depistarea COVID 19

Municipalitatea a alocat fonduri pentru testarea gratuită a aproape 400 de cadre didactice din municipiu și localitățile componente. Cu toate acestea, mai bine de 100 de persoane nu s-au prezentat. Unu la sută din cei înscriși pe liste au fost depistați pozitivi.

Ca o măsură de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus, municipalitatea a decis testarea cadrelor didactice și a personalului auxiliar, la început de an școlar.

S-au alocat fonduri și pe liste apăreau aproape 400 de educatori, învățători, profesori și personal auxiliar care ar fi trebuit să se testeze. S-au făcut programările, dar nu toți s-au prezentat.

Mai bine de 100 dintre cei înscriși pe liste au refuzat testarea. Iar din cei aproape 400 câți ar fi trebuit testați, patru au fost depistați pozitiv.

Un rezultat a fost de două ori incert, așa că azi i se recoltează probe din nou.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit de la Primăria municipiului Bistrița o listă cu 398 de persoane – personal didactic și nedidactic din unitățile de învățământ din Bistrița – care au acceptat să fie testate pentru determinarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 înainte de începerea noului an școlar. Din totalul celor înscriși, s-au prezentat pentru testarea programată în perioada 7-11 septembrie 285 de persoane. În cazul a 4 dintre acestea, rezultatul testului Covid-19 a fost pozitiv, iar în cazul unei persoane, rezultatul a fost de două ori incert, în această situație testarea fiind repetată astăzi, 15  septembrie” a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al SJUB.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...

GRĂBEȘTE-TE! La MAC GSM ai SUPER reduceri, PLUS ocazia de a câștiga un voucher de 500 de lei!

Mai sunt doar TREI zile de mega oferte la MAC GSM. Acum găsești sute de produse...