20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Mai multe controale ale DSP la magazine! CE reguli trebuie urmate cu strictețe:

În contextul pandemiei de COVID 19, reprezentanții DSP fac periodic controale la agenții economici. Acestea urmează să se intensifice în următoarea perioadă. CARE sunt regulile ce trebuie urmate cu strictețe:

Activitățile sociale și culturale au fost interzise, programele cu publicul în cazul unor instituții a fost redus. Magazinele încă nu s-au închis, dar sunt controlate periodic de cei de la DSP.

Controalele se vor intensifica în următoarea perioadă, iar inspectorii vor urmări câteva aspecte care trebuie bifate de fiecare agent economic:

  1.  Afișarea în locuri vizibile a materialelor privind măsurile de prevenire.
  2. Existența în fiecare unitate a dozatoarelor cu produse biocide pentru dezinfecția mâinilor populației și indicarea acestor locuri.
  3. Asigurarea produselor biocide pentru dezinfecția mâinilor lucrătorilor.
  4. Asigurarea echipamentului de protecție (mănuși și măști) pentru personalul care deservește unitățile.
  5. Asigurarea de produse biocide pentru dezinfecția suprafețelor, a cărucioarelor și coșurilor de transfer produse.
  6. Asigurarea de materiale de curățenie și igienă la grupurile sanitare, precum și supravegherea ca acestea să fie în cantități suficiente.
  7. Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane.
  8. Măsuri pentru evitarea formării de aglomerări de persoane în spațiile închise.
  9. Consemnarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție în grafice de monitorizare.
  10. Aerisirea spațiilor.

Dacă până în acest moment, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud au desfășurat activități preponderent informative și preventive la societăți comerciale cu un aflux mare de clienți, în următoarea perioadă controalele se vor intensifica, putând fi aplicate amenzi. În cazul nerespectării recomandărilor de mai sus, se sancționează societatea în cauză cu amendă de la 10.000 la 25.000 lei, conform articolului 4, litera b) din Hotărârea nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice („neîndeplinirea măsurilor, recomandărilor și a termenelor stabilite de către persoanele împuternicite din cadrul autorității de sănătate publică teritorială)” transmit reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Totodată se face apel la înțelegere și atitudine responsabilă și din partea cetățenilor cetățenilor, în vederea limitării efectelor negative generate de actualul context.

FOTO – MalayMail

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: