17.3 C
Bistrița
marți, mai 21, 2024

Mai puține amenzi pentru lipsa rovinietei! CUM vor fi scăpați șoferii de grija expirării acesteia:

Sute de mii de șoferi sunt amendați anual pentru că sunt prinși în trafic având rovinieta expirată. Pentru a-i scăpa de grijă, autoritățile au venit cu o soluție. La întocmirea rovinietei se va cere o adresă de mail prin care șoferul va fi anunțat când expiră documentul.

Conform unei statistici naționale, 4 milioane de români au fost amendați în perioada 2015 – 2021 pentru că NU aveau rovinietă. Valoarea amenzii e cuprinsă între 250 – 4.500 lei.

Cei mai puţini au fost în 2015, puțin peste 350 de mii. Iar ce mai mulţi – anul trecut, când peste 700 de mii de şoferi au primit amendă că nu şi-au plătit taxa de drum”, scrie adevărul.ro.

Astfel, autoritățile au decis să vină în ajutorul șoferilor și să-i scape de o grijă. Printr-un ordin al Ministerului Transporturilor, publicat deja în Monitorul Oficial, din 27 aprilie 2022, la cumpărarea rovinietei se va cere o adresă de mail.

La expirarea valabilității acesteia, șoferul va primi o notificare și astfel își va putea cumpăra următoarea rovinietă, fără riscul de a fi amendat.

Totuși, acest lucru se aplică doar pentru rovinietele care au o valabilitate de minim 30 de zile.

„Este, practic, o facilitate pentru şoferii uituci. Nu este obligatoriu. Dar celor care vor îşi vor da adresa de e-mail noi le vom trimite această notificare, anunţându-i că le expiră rovinieta într-o anumită perioadă”, a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, conform aceleiași surse.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...