21.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Maraton prin Munții Țibleș pentru construirea unui refugiu, în onoarea unui bărbat vânat de Securitate peste 8 ani

Maratonul care vine să promoveze Munții Țibleș, printre cei mai necunoscuți din această regiune va avea loc în 11 septembrie. În urma acestuia, va fi construit un nou refugiu montan numit „refugiul lui Pașca”. Acesta este dedicat unui bărbat care s-a ascuns de comuniști 8 ani în munți.

Anul acesta Țibleș Maraton ajunge la ediția cu numărul IV. Evenimentul sportiv va avea loc în data de 11 septembrie și are drept scop principal strângerea de fonduri pentru construirea unui nou refugiu montan în Munții Țibleșului.

Este vorba despre „Refugiul lui Pașca”, dedicat lui Gheorghe Pașca, un luptător anticomunist care s-a ascuns de securitate preț de 8 ani în Munții Țibleș. Tadele de înscriere ale participanților la Țibleș Maraton vor fi donate integral construirii acestui refugiu. Acesta va fi amenajat în șaua dintre Vârful Țibleș și Vârful Bran.

Cei care vor participa la competiție au la dispoziție trei probe: maraton, semimaraton și cross.

„Gheorghe Pașca a fost nevoit să fugă 8 ani în Munții Țibleșului! Dedicăm acest refugiu „amintirii jertfei și suferinței moroșanului care a rezistat eroic timp de 8 ani cu o pușcă în mână în fața batalioanelor Securității”, notează organizatorii.

Foto: Țibleș Maraton FB

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: