10.7 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Peste 500 de concurenți din toată țara participă la Maratonul Via Transilvanica

Peste 500 de concurenți din întreaga țară participă mâine la Maratonul Via Transilvanica, la una dintre cele 4 probe. Valoarea premiilor, în bani, se ridică la 30.000 de lei.

Potrivit Tășuleasa Social, peste 500 de concurenți din întreaga țară participă mâine la Maratonul Via Transilvanica, care a fost reluat, după un an de pauză. Competiția este compusă din probele: maraton, mountain-bike, semi-maraton și cros, la care se adaugă și drumeția.

Concurenții pornesc din Pasul Tihuța, din campusul Tășuleasa Social și tot acolo este și finish-ul. Potrivit g4media.ro, valoarea premiilor în bani puse în joc la Maratonul Via Transilvanica se ridică la 30.000 de lei. Câștigătorii vor primi și medalii, dar și cupe sub formă de mini-borde de andezit.

 „Este un eveniment de care ne bucurăm. Ne bucurăm să-i fim gazde, așteptăm să simțim iar emoțiile și adrenalina cursei, să îi încurajăm pe sportivi, dar cel mai tare ne încântă să ne adunăm în număr așa mare pe Via Transilvanica, care nu degeaba este drumul care unește. Așteptăm peste 500 de participanți la cursă”, informează organizatorii.

Maratonul se întinde pe o distanță de aproape 40 de km, cu o elevație de 1.567 de metri, la fel și proba de mountain-bike. Semi-maratonul se întinde pe 22 de km, cu o elevație de 915 metri, iar cea de cros pe 10 km. Drumeția se întinde, și ea, pe 10 km.

Dacă e cazul, voluntarii Tășuleasa Social vor avea grijă și de copiii participanților, pregătindu-le activități sportive sau de munte.

Foto: Via Transilvanica Facebook

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!