19.1 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 13, 2024

Peste 500 de concurenți din toată țara participă la Maratonul Via Transilvanica

Peste 500 de concurenți din întreaga țară participă mâine la Maratonul Via Transilvanica, la una dintre cele 4 probe. Valoarea premiilor, în bani, se ridică la 30.000 de lei.

Potrivit Tășuleasa Social, peste 500 de concurenți din întreaga țară participă mâine la Maratonul Via Transilvanica, care a fost reluat, după un an de pauză. Competiția este compusă din probele: maraton, mountain-bike, semi-maraton și cros, la care se adaugă și drumeția.

Concurenții pornesc din Pasul Tihuța, din campusul Tășuleasa Social și tot acolo este și finish-ul. Potrivit g4media.ro, valoarea premiilor în bani puse în joc la Maratonul Via Transilvanica se ridică la 30.000 de lei. Câștigătorii vor primi și medalii, dar și cupe sub formă de mini-borde de andezit.

 „Este un eveniment de care ne bucurăm. Ne bucurăm să-i fim gazde, așteptăm să simțim iar emoțiile și adrenalina cursei, să îi încurajăm pe sportivi, dar cel mai tare ne încântă să ne adunăm în număr așa mare pe Via Transilvanica, care nu degeaba este drumul care unește. Așteptăm peste 500 de participanți la cursă”, informează organizatorii.

Maratonul se întinde pe o distanță de aproape 40 de km, cu o elevație de 1.567 de metri, la fel și proba de mountain-bike. Semi-maratonul se întinde pe 22 de km, cu o elevație de 915 metri, iar cea de cros pe 10 km. Drumeția se întinde, și ea, pe 10 km.

Dacă e cazul, voluntarii Tășuleasa Social vor avea grijă și de copiii participanților, pregătindu-le activități sportive sau de munte.

Foto: Via Transilvanica Facebook

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...