14.4 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

Măști gratuite pentru români? Decizia finală aparține Camerei Deputaților:

S-a făcut un proiect de lege prin care să se acorde măști gratuite românilor. Senatul a aprobat deja această lege. For decizional e Camera Deputaților. CÂTE măști ar urma să se împartă:

Un proiect de lege inițiat de PSD și Pro România, în 27 aprilie, e legat de acordarea de măști gratuite românilor.

„Prin prezenta lege se acordă gratuit un set de 30 măşti de protecţie pentru fiecare cetăţean român aflat pe teritoriul României până la 15 mai 2020. În vederea asigurării de protecţie cetăţenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătăţii, prin Unifarm SA, dispune achiziţionarea de măşti de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni şi din import. Fondurile pentru acordarea măştilor se asigură de la bugetul de stat şi din fondurile proprii ale companiei Unifarm SA”, scrie în proiect.

Senatul a adoptat acest proiect, iar Camera Deputaților e for decizional.

Distribuţia măştilor ar urma să fie realizată de compania Unifarm SA, prin Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, către autorităţile publice locale.

Autorităţile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetăţean a setului de 30 măşti de protecţie în mod gratuit”, se mai arată în iniţiativa legislativă.

 

 

foto- talis.ro

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: