24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

Mesaj pentru primarii din Bistriţa-Năsăud: „Anunţăm o mare victorie”

Anunţăm azi o mare victorie: miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, a trecut cu unanimitate de voturi şi cu o singură abţinere – Legea Colectării Selective în şcoli”, a precizat azi deputatul USR Cristina Iurişniţi.

Iniţiativa legislativă aparţine unui număr de 50 de parlamentari din tot spectrul politic, între care şi deputatul bistriţean.

„Este vital să ne educăm tinerii. Ştim foarte bine că România este în pericol de infringement: începând cu anul 2020, vom plăti o amendă de 200.000 euro pe zi. Şi asta pentru că nu se respectă angajamentul european de 50% colectare selectivă pe cele patru fracţii”, a mai comentat Cristina Iurişniţi.

Actualul procent este de 13%, iar iniţiativa legislativă vine tocmai în acest context al necesităţii unor politici educaţionale de mediu. „Primăriile vor fi obligate să doteze şcolile cu aceste pubele speciale pentru colectarea selectivă. E important să începem educaţia de la vârste mici, fragede. Chiar şi din grădiniţe se poate face lucrul acesta dacă ştim să adaptăm discursul şi pedagogia conform vârstei copiilor…

De aici încolo urmează informarea celor vizaţi şi implementarea legii: „Trebuie să verificăm dacă viitorii şi actualii primari îşi ţin cuvântul şi vor respecta cadrul legislativ. Unii s-au arătat foarte deschişi în faţa comunităţii. Alţii îşi îndreaptă finanţele de care dispun spre alte proiecte, total nepotrivite comunităţii din care fac parte. Întotdeauna şcolile suferă şi sunt pe ultimul loc...”, a mai spus deputatul.

Aş avea un mesaj şi pentru primarii din judeţ! Primarii să nu uite de şcolile pe care trebuie să le administreze! Să doteze şcolile cu tot ce înseamnă dispozitivele necesare colectării selective. Să susţină şcolile pentru a avea un proces instructiv-educativ conform unui secol digital… Multe şcoli nu au decât un singur proiector, ca să nu mai vorbim de toaletele care lipsesc din incinta şcolii…”, a conchis Cristina Iurişniţi.

Foto – Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...