12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Mesajul disperat al profesorilor de la un liceu de top din Bistrița: „La școală copiii nu sunt în siguranță! Nimeni nu respectă nici o regulă!”

La aproape o lună de la începerea noului an școlar, situația devine din ce în ce mai complicată în privința numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus în rândul elevilor. Mai mulți profesori de la un liceul de top din Bistrița trag un semnal de alarmă și spun că nici elevii, nici cadrele didactice nu respectă măsurile sanitare. „Părinții își trimit copiii într-un loc nesigur – la școală”, mărturisesc dascălii.

A trecut aproape o lună de la începerea școlii, iar numărul de cazuri COVID-19 este în continuă creștere în rândul elevilor și al cadrelor didactice.

Până la această oră DSP BN a raportat la nivelul județului 15 cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul cadrelor didactice și 19 cazuri în rândul elevilor.

Mai mulți profesori de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, unitate de învățământ care funcționează după scenariul verde, trag un semnal de alarmă și spun că se așteaptă ca în curând liceul să intre în scenariul roșu, mai ales că nici elevii, nici dascălii nu prea respectă măsurile sanitare.

„Problema este că nu au fost anunțate reguli clare. În unele clase copiii mănâncă și beau în sala de curs. Ce să mai spunem că sunt profesori și elevi care nu poartă masca de protecție. Nici portarii sau gardienii nu poartă masca sau o poartă incorect. Imaginați-vă că inclusiv medicul de la cabinetul școlar poartă masca de protecție incorect – veșnic sub nas!”, ne scriu cadrele didactice într-un mesaj.

Dascălii se arată nemulțumiți și de faptul că puțini profesori stau în pauze alături de elevi pentru a verifica respectarea măsurilor impuse de autorități.

„Nimeni nu verifică respectarea regulilor, nu sunt sancționați cei care nu le respectă. Deci… e ca și cum nu ar exista reguli. Ușile nu sunt fixate cu opritoare și toată lumea e nevoită să atingă clanțele, mă refer la ușile de la ieșirile în curte”, mai spun profesorii.

Dascălii sunt de părere că unitatea de învățământ nu este pregătită să funcționeze în scenariul verde.

„Școala nu e pregatită să funcționeze în scenariul verde. Avem clase numeroase, chiar și cu 32 de elevi, iar în spațiile existente e imposibilă distanțarea socială. Circuitele sunt doar formale. Pe holurile înguste sunt săgeți roșii care indică sensurile de deplasare. Imposibil de respectat”, ne mai scriu profesorii.

Cadrele didactice subliniază că în situația actuală nici elevii și nici profesorii nu sunt în siguranță, iar cea mai bună variantă ar fi trecerea la scenariul galben, în care o parte dintre elevi învață de acasă, iar ceilalți sunt prezenți fizic la școală.

„Nu știm dacă părinții conștientizează, dar își trimit copiii într-un loc foarte nesigur – la școală!”, conchid profesorii.

Vă reamintim că de la începutul anului școlar mai multe clase de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” au urmat cursurile în scenariul roșu după ce fie elevi, fie profesori care învață în această unitate școlară au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...