26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Mesajul unui jandarm comandant către detașamentul său și colegi:

Jandarmii sunt și ei la datorie, în prima linie, alături de Poliție, Armată și Poliția Locală. Pentru a se asigura că moralul nu le este la pământ, un comandant de detașament al Jandarmeriei din Bistrița le transmite camarazilor un mesaj emoționant:

Jandarmii bistrițeni desfășoară alături de Poliție, Armată și Poliția Locală activități prin care să împiedice răspândirea infecției cu coronavirus.

Pentru a se asigura că psihicul și moralul jandarmilor nu este la pământ, un comandant de detașament al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud le transmite un mesaj emoționant jandarmilor din subordinea sa:

„Bună seara (n.r. sâmbătă, 28 martie 2020, ora 20). Mă uit în acest moment la știri și, ca în zilele trecute, am constatat cu stupoare că aproape toate trusturile TV difuzează știri în care fac referire doar la Poliție și Armată, iar imaginile exact asta arată și nu înțeleg de ce și nici nu încerc asta. Eu vă rog pe toți, chiar dacă nu ne amintesc și pe noi și poate asta vă afectează, să dăm dovadă de profesionalism. Să-i verificăm pe cei care sunt pe stradă și să-i trimitem în casă pe cei care încalcă cu nesimțire regulile, să contribuim, atât cât putem, la limitarea răspândirii virusului și cred că dacă avem sentimentul personal că am participat, cu puținul nostru, la această acțiune, e mult mai important decât orice apariție a activității noastre în mass-media. Toate acestea să le facem însă, așa cum spuneam și ieri (n.r. vineri, 27 martie 2020), protejându-ne cât putem. Să nu ne fie milă că-i sancționăm pe cei care nu au minimul de bun simț, indiferent de sex, vârstă, aparteneță politică, religioasă, clasă socială, etnie etc. și care își permit cu nonșalanță să încalce regulile impuse de autorități, așa cum sunt ele (bune sau rele), dar mai ales să ne ignore pe noi, toți ceilalți care le respectăm. Eforturile din ultimele zile sunt imense și nu cred că se vor termina prea curând, de aceea eu, vreau să vă mulțumesc personal și să transmiteți tuturor celor dragi vouă, că și lor le mulțumesc pentru că, în numele instituției, vă privez de plăcerea de a petrece mai mult timp împreună cu ei. Încă o dată vă mulțumesc.”, le transmite comandantul de detașament jandarmilor din subordinea sa.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru au fost angrenaţi în activităţi specifice peste 200 de poliţişti, 89 de jandarmi și 46 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.

Astfel, jandarmii au verificat 647 de persoane, aflate în 335 de locații, din 91 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind restricțiile de circulație a cetățenilor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale în valoare de 25.000 de lei.

Forțele de ordine continuă misiunile de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiunile specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...