13.4 C
Bistrița
sâmbătă, mai 21, 2022

Metoda găsită de managerul spitalului pentru a păstra legătura cu familiile pacienților aflați în stare gravă la ATI

Pandemia de coronavirus a adâncit o problemă deja existentă la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Comunicarea dintre personalul medical și pacienți / aparținători a fost mereu deficitară. Totuși, acum, conducerea unității medicale a găsit o soluție, pe vreme de criză: un psiholog.

Aparținătorii și pacienții Spitalului Județean de Urgență Bistrița au reproșat, în repetate rânduri, proasta comunicare cu personalul spitalului.

Odată cu apariția pandemiei de coronavirus, această problemă s-a adâncit și mai mult. Aparținătorii NU au voie să-i viziteze pe cei internați. Iar cei mai nemulțumiți sunt membrii familiilor cu pacienți în stare gravă, la ATI.

În acest context, conducerea spitalului a decis angajarea unui psiholog care are ca sarcină comunicarea cu familiile pacienților din ATI.

Epidemia de COVID-19 nu dă semne de plecare, motiv pentru care am fost obligați să regândim, să rescriem și să facem unele proceduri medicale și administrative noi. Comunicarea dintre personalul medical și pacienți / aparținători nu este unul dintre punctele forte ale spitalului, iar carantina a amplificat acest neajuns, aparținătorii neavând acum acces pe secții.

Pentru eliminarea acestui deficit de comunicare și corecta informare a aparținătorilor, am implementat deocamdată, la nivelul secției de ATI, o nouă procedură prin care un psiholog al spitalului culege zilnic informații despre starea de sănătate a fiecărui pacient critic internat pe secție, urmând ca ulterior să apeleze telefonic fiecare aparținător oferindu-i acestuia informațiile necesare”, a transmis Gabriel Lazany, managerul SJUB.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: