-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

FOTO: Ministrul Agriculturii vrea să vadă produsele autentice din Bistrița-Năsăud în supermarket-urile din toată țara

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a vizitat ieri câteva ferme și procesatori de lapte din județ. „Plec către București cu gustul unic al produsele autentice din Bistrița-Năsăud pe care vreau să le văd în supermarket-urile din toată țara”, a conchis ministrul.

Fermierii și procesatorii din județul Bistrița-Năsăud pe care i-am vizitat sunt nu numai un exemplu de ceea ce înseamnă produse românești de calitate și afaceri cu tradiție. Dar și un exemplu de muncă, dedicare, viziune, accesare de fonduri europene și programe naționale și patriotism!”, a transmis ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Însoțit de Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean BN, și prefectul județului, Teofil Cioarbă, ministrul Agriculturii a vizitat mai mulți fermieri din județ.

Ministrul Agriculturii a ajuns la fermierul Mircea Cotuți din Nimigea, care cultivă legume și produce conserve de roșii, bulion, zacuscă. A aflat și despre Marinela și Adrian Botiș, care în 2015 au înființat Vie Vin Lechința. A trecut pe la procesatorul Agro Carmolact Prod, societate  înființată acum 15 ani, printr-un proiect cu finanțare europeană. La Agrocomplex Lechința, doar anul trecut au fost exportați în țări din Uniunea Europeană, 9000 de viței.

Mi-am încheiat una dintre cele mai interesante zile, alături de gospodarii și fermierii din comuna Sânmihaiu de Câmpie, la Sărbătoarea Grâului.

Le mulțumesc președintelui Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, și primarului comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate. Mi-au oferit ocazia să cunosc toți acești oameni minunați care, alături de familiile lor construiesc, în fiecare zi, o Românie mai bună, mai frumoasă și mai sănătoasă pentru copiii noștri!

Plec către București cu gustul unic al produsele autentice de la Bistrița-Năsăud pe care vreau să le văd în supermarket-urile din toată țara, dar și multe idei de proiecte și programe pentru toți fermierii români.

Pentru noi toți, Cumpărăm românește trebuie să devină o rutină zilnică. Deoarece în acest fel îi susținem pe acești oameni și le arătăm respectul pentru munca și dragostea lor pentru România!”, a transmis ministrul Agriculturii.  

VIDEO – Florin Barbu, ministrul Agriculturii: Se vor oferi compensații pentru fermierii care au suferit pierderi în 2023

Foto @ Florin Barbu – ministrul Agriculturii

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...