22.3 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila: „E nevoie de creșe în mai multe localități din Bistrița-Năsăud”

Prezent astăzi la Bistrița, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila a constatat o stare de fapt evidentă: e nevoie de creșe în mai multe localități din județ. Autoritățile din județ au fost invitate să se înscrie în programul derulat cu fonduri guvernamentale pentru construcția de creșe.

Una dintre prioritățile Ministerului Dezvoltării este construcția de noi creșe, a precizat astăzi, la Bistrița ministrul Cseke Attila. Se iau în calcul trei tipuri de construcții: mici, medii și mari.

Cel care va spune unde este nevoie de creșe este numărul de cereri și implicit de copii. Ministrul a invitat autoritățile din municipiu și județ să se înscrie în program, considerând că e nevoie de astfel de investiții nu doar în Bistrița, ci și în alte localități din județ.

„Am invitat atât pe domnul primar Ioan Turc, cât și pe ceilalți primari care sunt în discuții cu noi să acceadă la acest program. În primă fază, în mediul urban și acolo unde avem un număr de copii suficient, trebuie identificate terenurile disponibile pe care se pot construi aceste creșe. Ulterior, autoritățile trebuie să ne facă o solicitare, cu o notă justificativă legată de numărul de copii. Noi vrem să construim acolo unde e nevoie de infrastructură de creșă și cred că în Bistrița-Năsăud e nevoie de crele în mai multe localități”, a precizat ministrul Dezvoltării, într-o conferință de presă susținută la Bistrița.

Cu trei decenii în care s-a ridicat o singură grădiniță de la zero, actuala administrație are în plan trei astfel de obiective. Potrivit ultimelor date furnizate de Primăria Bistrița, în jur de 80 de copii nu au mai avut loc la creșele de stat, după ce locurile s-au redus mai mult, din cauza restricțiilor și măsurilor suplimentare impuse de pandemia de Covid-19.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...