23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

În vremuri grele, LECH-LACTO crește văzând cu ochii! A ajuns deja în patru județe

LECH-LACTO SRL pare să crească chiar și în aceste vremuri complicate. Deja este prezentă pe piața din Bistriţa-Năsăud cu 5 magazine de specialitate şi altele 25 în judeţele Cluj, Alba şi Hunedoara.

Prima investiție a anului 2020 a fost în varã, când în semn de apreciere a fidelităţii consumatorilor, au deschis primul magazin „altfel” ( ca şi locație, dotare şi design) la Bistriţa, urmând ca, pas cu pas, să fie aduse la acelaşi standard toate celelalte magazine.

De asemenea, au investit în înnoirea parcului auto, prin achiziția de autospecializate noi, destinate distribuției de lactate. Cifra de afaceri a primului trimestru din anul 2021 s-a menținut, comparativ cu anul 2020, pandemia aducând un plus de valoare, astfel că business-ul nu a fost afectat deloc. La fel s-a întâmplat şi cu numarul de angajați, care a rãmas relativ constant, 2020-93 angajați/ 2021-90 angajați.

LECH-LACTO a ales sã vândã produsele societãții în mod direct, cãtre clienți. Astfel cã aproximativ 85 % din producție se vinde prin propriile magazine. Aşadar, lunar le trec pragul magazinelor aproximativ 100.000 de clienți. Referitor la parcursul în pandemie, firma nu a avut de suferit.

„Pe lângã problemele clasice legate de partea de personal, o mare provocare a fost şi asigurarea continuitãții în colectare, procesare, distribuție şi vânzare pe timpul pandemiei. Pânã în acest moment am reuşit sã echilibrãm sincopele generate de cazurile de îmbolnãvire prin ajustari de program şi rotația fluxului de personal. A fost necesarã o suplimentare a capitalului de lucru generatã de: achiziția echipamentelor şi soluțiilor de protecție, creşterea prețurilor materiilor conexe (utilitați, ambalaje), reducerea consumului colectiv (HORECA), deşi am previzionat cã acesta se va compensa cu creşterea consumului casnic, lucru care nu s-a întâmplat decât într-o micã mãsurã” declarã administratorul firmei, Marcela Rașca.

LECH-LACTO SRL, firmã originarã din Lechința, a fost înfiinţată în anul 1994, şi este administrată de familia Raşca. Firma are ca obiect producerea şi comercializarea de produse lactate, fabricate după reţete tradiţionale ,exclusiv din lapte românesc, fără grăsimi vegetale sau lapte praf.

Foto: Facebook Macedonia21

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...