18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, despre întâlnirile în Abu Dhabi cu cele mai mari fonduri de investiții din Emiratele Arabe Unite

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, s-a întâlnit astăzi la Abu Dhabi cu liderii celor mai importante companii de investiții din Emiratele Arabe Unite. E vorba de DP World și International Holding Company, deținut de familia regală a EAU.

IHC este una dintre cele mai valoroase companii din întreaga zonă, cu o capitalizare de 280 de miliarde de dolari, al cărei portofoliu de investiții vizează în primul rând noile tehnologii.

Dl. Syed Basar Shueb, CEO al IHC, s-a arătat foarte interesat de implementarea de proiecte IT comune între România și Emiratele Arabe Unite. Asta va putea aduce în țara noastră investiții majore. Va contribui și la consolidarea poziției României ca hub al tehnologiilor inovative în regiune” a precizat ministrul Bogdan Ivan. 

Ieri, la Abu Dhabi, în prezența președintelui Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, ministrul Bogdan Ivan a semnat – alături de omologul său, Omar Sultan Al Olama, Ministrul pentru inteligență arficială și economie digitală – Memorandumul de Înțelegere.

Documentul a fost încheiat între Ministerul Cercetării, Inovării și Dezvoltării și Ministerul Inteligenței Artificiale.

Aducem România în clubul select al statelor pregătite pentru revoluția noilor tehnologii!”, a explicat ministrul Bogdan Ivan.

Principalele direcții de acțiune sunt:

  • Schimburile de experiență între institutele de cercetare și universitățile specializate;
  • Dezvoltarea de proiecte commune în cercetarea tehnologiilor IA;
  • Creșterea investițiilor private în IA, cu accent pe start-up-uri și IMM-uri care dezvoltă soluții inovatoare;
  • Programe comune de educație și formare profesională.

Emiratele Arabe Unite sunt un model de guvernare high-tech și au una dintre cele mai accelerate dezvoltări economice din lume. Aici a fost creat primul minister de IA din lume, precum și prima universitate de profil.

De partea sa, România are un avantaj fundamental în alinierea economică și legislativă cu Uniunea Europeană, a doua cea mai mare piaţă globală.

Pentru că economiile noastre sunt orientate către viitor, relaţia României cu EAU este strategică. Am găsit în Emirate numeroși investitori interesați de oportunitățile digitale pe care România le oferă. Am prezentat proiecte concrete prin care cei 200.000 de experți IT români pot dezvolta soluții inovative, care aduc viitorul mai aproape”, a explicat Bogdan Ivan. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!