18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

BISTRIȚA: Monumentalul oratoriu „Messiah” de Händel – mâine, la Biserica Evanghelică

Concert special, mâine, de la ora 18.30, la Biserica Evanghelică din Bistrița. Aici va putea fi audiat monumentalul oratoriu Messiah, compus de Georg Friedrich Händel în doar 24 de zile, în august– septembrie 1741. Prima audiție a oratoriului Messiah a avut loc în 13 aprilie 1742, în Catedrala din Dublin. A fost un succes de proporții.

La Bistrița, oratoriul care evocă întreaga viaţă a lui Isus va fi interpretat de corul Con Spirito și orchestra New Hope, dirijată de Kenneth Tucker.

Alături de corul Con Spirito se vor afla soliștii Mirela Cusursuz (soprană), Cornelius Tinco (tenor) și Slavic Vulpe (bas).

Criticul Costin Tuchilă explică faptul că Händel a fost atras de valorile poetice ale Psalmilor și de figura energică a luiIsaia. Fapt care i-a oferit compozitorului libertatea de a evita canoanelor, explorând o mai mare libertate imaginară. S-au folosit multe fragmente din Vechiul Testament, din Epistolele lui Pavel către Corinteni şi Romani, fragmente din Evangheliile după Luca,  după Matei, după Ioan și Apocalipsa lui Ioan, alese de libretistul Charles Jennens.

Oratoriul are o unitate arhitectonică deosebită şi, în plus, o calitate rară: nici unul dintre numerele sale nu lasă impresia de lungime, de frază muzicală în plus”, nota Costin Tuchilă.

Concertul se desfășoară în Biserica Evanghelică, în 20 aprilie, de la ora 18:30.

Intrarea se face pe bază de donații. Donație minimă sugerată adulți – 30 de lei, studenți elevi pensionari – 15 lei.

Foto deschidere @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!