-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Vreau să organizăm la Bistrița o conferință de bune practici în sănătate”

Prezent ieri la Bistrița, la inaugurarea clădirii care va găzdui Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a precizat că vrea să organizeze în municipiu o conferință de bune practici în sănătate.

Ieri a fost inaugurată clădirea care va găzdui Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență, de pe strada Ghinzii, unde a funcționat până acum Secția TBC. Mai multe  detalii despre acest subiect puteți citi AICI.

La eveniment a fost prezent și ministrul Sănătății Alexandru Rafila, care s-a arătat impresionat de investițiile în sănătate din județul nostru și a precizat că ar vrea să organizeze în municipiu o serie de conferințe de bune practici în sănătate.

„Ceea ce se întâmplă aici trebuie dat exemplu. Vreau să dezvoltăm o conferință de bună practică în ceea ce privește managementul serviciilor de sănătate și modul de dezvoltare rațională a investițiilor în sectorul de sănătate. Sunt convins că acest exemplu de bună practică poate fi replicat sau a fost replicat în mai multe zone din țara noastră”, a precizat ministrul Alexandru Rafila, ieri, la Bistrița.

Acesta a mai spus că se gândește la o conferință și mai multe workshop-uri dedicate problemelor care apar în sistemul de sănătate:

„Investițiile corespud standardelor de calitate. Am văzut foarte multe spitale, și în România, și în alte țări. Spitalele avansate din Europa nu diferă cu mult sau deloc în ceea ce privește modul de realizare, calitatea investițiilor, calitatea echipamentelor”, a completat Rafila.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: