18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Ministrul Sănătății: Nu a fost aprobat certificatul verde. Din ianuarie zeci de mii de cazuri pe zi, paturile de ATI ocupate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat astăzi situația pandemică pe teritoriul României și a semnalat câteva lucruri, printre care și situația Certificatului Verde, măsuri împotriva valului 5 pandemic și evitarea lockdown-ului.

Dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a discutat astăzi într-o conferință de presă, despre situația României în pandemie. Trei lucruri urmează a fi elaborate pentru a nu se aplica: închiderea școlilor, un lockdown și măsuri de prevenire a valului 5.

Rafila spune că valul 5 al pandemiei poate fi unul catastrofal pentru România în condițiile în care sistemul sanitar a fost depășit și în valul 4, iar cel de-al cincilea val vine cu o nouă tulpină, Omicron, care are o acțiune mult mai periculoasă decât celelalte tulpini virusale. Aproximările autorităților:

 • 20.000 de cazuri pe zi în ianuarie
 • 1.500 de paturi ATI ocupate până în 15 ianuarie
 • Infecție majoritară cu tulpina Omicron
 • Ridicarea numărului de decese

Astăzi, în municipiul Bistrița, rata de incidență a fost de 0,32 infectări la mia de locuitori, iar la nivelul județului Bistrița-Năsăud, rata este de 0,22 infectări/1000 locuitori.

Cât despre certificatul verde, Rafila spune că nu s-a luat încă o decizie, iar situația rămâne, astfel, incertă, însă poate fi luată o decizie, spune ministrul, politică.

„Din păcate, o măsură care să încetinească transmiterea, acel certificat COVID-19, noi l-am elaborat, dar el nu a fost adoptat. Este o măsură pe care am fi vrut să o luăm în România, rămâne de văzut dacă în perioada următoare va exista o decizie politică care să ducă la adoptarea acestui document încât să evităm trei lucruri majore: 1. un lockdown; 2. închiderea școlilor; 3. un număr cât mai mic de decese și pentru asta trebuie să avem toate instrumentele”, a spus ministrul Sănătății.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Am văzut cum certificatul verde ”încetineaște transmiterea”. Date de ieri, 28.12.2021:
  ————————————–
  UK: +129,471 cazuri (76% vaccinați din populație)
  Franța: +179,807 cazuri (78% vaccinați din populație)
  Spania: +99,671 cazuri (85% vaccinați din populație)
  Italia: +78,313 cazuri (80% vaccinați din populație)
  Romania: +1,271 cazuri (29% vaccinați din populație)
  ————————————–
  https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

  • Dane, nu te interesează nr. populației? Ia fa un calcul simplu… Trebuie adoptat cât mai repede certificatul verde, sa avem cât mai puține decese! Dacă nu ar exista frica, indiferenta și ignoranța, am trai normal și fără cazuri grave! Sa existe un pic de decenta acum, înainte de Anul Nou, sa fie respectate sfaturile medicilor și va fi mai bine! Cu respect, MNPop

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...