8.8 C
Bistrița
vineri, martie 1, 2024

Primăria Bistrița nu s-a grăbit să facă culoar printre decorațiunile de pe Pieton, pentru eventualele intervenții ISU

Municipalitatea nu pare să fi luat prea tare în seamă recomandările ISU care sugerau c-ar fi nevoie de un culoar printre decorațiunile de Crăciun de pe Pietonalul Liviu Rebreanu, pentru a se putea interveni, în caz de urgențe. Asta deși recomandările au venit înainte de sărbătorile de iarnă…

Acum 3 săptămâni, Bistrițeanul.ro scria că accesul autospecialelor ISU pe Pietonalul Liviu Rebreanu este posibil, însă se face cu dificultate. Cu alte cuvinte, în cazul în care ISU trebuie să intervină la un incendiu sau caz medical va pierde minute prețioase în încercarea de a se „strecura” printre decorațiunile de Crăciun.

„În urma celor două recunoașteri efectuate de către pompierii militari pe Pietonalul Liviu Rebreanu din municipiul Bistrița au fost constatate următoarele:

– autospeciala de stingere cu apă și spumă de capacitate mărita nu are acces pe pietonal din cauza ornamentelor amplasate în mijlocul acestuia;

– autospeciala de capacitate mică și ambulanța SMURD au acces cu dificultate din aceiași cauză.

În acest moment, o eventuală situație de urgență poate fi gestionată prin realizarea dispozitivelor de intervenție din punctele unde există momentan acces.

Există o corespondență între unitatea noastră și autoritatea publică locală, iar Primaria municipiului Bistrița s-a arătat deschisă pentru a asigura condițiile de acces în vederea asigurării unui climat de siguranță din punct de vedere al gestionării situațiilor de urgență în zona amintit”, explica acum 3 săptămâni purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița, Marius Rus.

Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

În toată această perioadă, Primăria Bistrița n-a ridicat un deget să facă culoarul ce ar permite accesul autospecialelor de capacitate mare, care nu pot intra deloc pe Pietonalul Liviu Rebreanu, din cauza decorațiunilor de Crăciun.

Pentru realizarea acestui culoar ar fi necesară îndepărtarea unor elemente decorative luminoase.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.