6.3 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 1, 2023

Primăria Bistrița nu s-a grăbit să facă culoar printre decorațiunile de pe Pieton, pentru eventualele intervenții ISU

Municipalitatea nu pare să fi luat prea tare în seamă recomandările ISU care sugerau c-ar fi nevoie de un culoar printre decorațiunile de Crăciun de pe Pietonalul Liviu Rebreanu, pentru a se putea interveni, în caz de urgențe. Asta deși recomandările au venit înainte de sărbătorile de iarnă…

Acum 3 săptămâni, Bistrițeanul.ro scria că accesul autospecialelor ISU pe Pietonalul Liviu Rebreanu este posibil, însă se face cu dificultate. Cu alte cuvinte, în cazul în care ISU trebuie să intervină la un incendiu sau caz medical va pierde minute prețioase în încercarea de a se „strecura” printre decorațiunile de Crăciun.

„În urma celor două recunoașteri efectuate de către pompierii militari pe Pietonalul Liviu Rebreanu din municipiul Bistrița au fost constatate următoarele:

– autospeciala de stingere cu apă și spumă de capacitate mărita nu are acces pe pietonal din cauza ornamentelor amplasate în mijlocul acestuia;

– autospeciala de capacitate mică și ambulanța SMURD au acces cu dificultate din aceiași cauză.

În acest moment, o eventuală situație de urgență poate fi gestionată prin realizarea dispozitivelor de intervenție din punctele unde există momentan acces.

Există o corespondență între unitatea noastră și autoritatea publică locală, iar Primaria municipiului Bistrița s-a arătat deschisă pentru a asigura condițiile de acces în vederea asigurării unui climat de siguranță din punct de vedere al gestionării situațiilor de urgență în zona amintit”, explica acum 3 săptămâni purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița, Marius Rus.

Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

În toată această perioadă, Primăria Bistrița n-a ridicat un deget să facă culoarul ce ar permite accesul autospecialelor de capacitate mare, care nu pot intra deloc pe Pietonalul Liviu Rebreanu, din cauza decorațiunilor de Crăciun.

Pentru realizarea acestui culoar ar fi necesară îndepărtarea unor elemente decorative luminoase.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...