-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Liderul PNL Târlișua și alte patru persoane, reținute. Azi se decide dacă ajung după gratii

În decursul zilei de ieri, mascații au descins în locuințele mai multor persoane din Târlișua. Vizat a fost și liderul PNL Târlișua, Ioan Rus, după ce mai multe persoane au depus plângeri pentru înșelăciune.

Ioan Rus ar fi „ajutat” mai multe persoane să beneficieze de pensii, fără a lucra anii necesari.  Mai exact, Ioan Rus ar fi luat bani de la oameni și ar fi plătit unui maramureșean care ar fi întocmit acte false pe baza cărora s-au putut obține pensiile.

Unii dintre cei ce au dat bani deja beneficiază de pensii. Ații au rămas cu banii dați, tocmai aceștia fiind cei ce ar fi sesizat oamenii legii.

Astfel, liderul PNL Târlișua ar fi acuzat de înșelăciune.

Cinci bărbați printre care și Ioan Rus, conform surselor Bistrițeanul.ro, au fost reținuți de polițiști pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, influențarea declarațiilor, uz de fals și a altor infracțiuni conexe.

„În urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, au dispus măsura reținerii față de 5 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, influențarea declarațiilor, uz de fals și a altor infracțiuni conexe.

În cursul zilei de astăzi, cei cinci bărbați urmează să fie prezentați magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a transmis IPJ BN.

Se pare că 30 de persoane ar fi depus plângeri. Aceștia ar fi plătit între 2.000 și 3.000 de euro pentru a avea „dosarul de pensie”.

Firma din Maramureș care făcea „angajările” și dosarele aferente ar avea sediul în Târgu Lăpuș.

Ioan Rus a candidat în 2020 pentru funcția de primar al comunei Târlișua. Dar a pierdut-o în favoarea lui Vlăduț Purja – PSD- care a prins încă un mandat.

UPDATE 30 decembrie 2021

Conform reprezentanților IPJ BN, dintre cele cinci persoane prezentate instanței, două persoane- una din Baia Mare și una din Târlișua – au primit control judiciar pentru 60 de zile.

Surse Bistrițeanul.ro au confirmat faptul că persoana din Târlișua este liderul PNL al comunei, Ioan Rus.

 

FOTO/VIDEO: Peste 20.000 de euro ridicați și 9 persoane duse la audieri, în urma descinderilor de la Târlișua

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...