2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

S-a decis: Telcenii vor plăti apa și canalizarea la jumătate de preț față de cât ar fi dat Aquabis-ului

La Telciu s-a decis ca apa și canalizarea să fie plătite cu aceeași sumă, de TOATE familiile, indiferent de consum. Valoarea stabilită este jumătate față de cât ar fi plătit Aquabis-ului.

Ieri, la Telciu, a avut loc o ședință de Consiliu Local. S-a discutat despre costurile aferente apei și canalizării pentru cele 1.200 de familii.

Contabilul a făcut un calcul și a zis că e aproximativ 55.000 de lei pe lună, pentru toate familiile. Așa că ar veni undeva la 47 de lei de familie, pentru apă și canalizare, în fiecare lună. Acuma eu nu știu dacă aceste calcule sunt corecte, dar așa a zis contabilul și așa s-a votat”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, telceanul Nelu Pop.

Ar fi vorba de 20 de lei pentru serviciul de canalizare și 27 de lei pentru cel de apă.

Costul acesta e mai mic față de cât s-ar fi plătit Aquabis-ului. Primarul Sever Mureșan declara în urmă cu aproape două săptămână că Aquabisul cerea aproximativ 1.200 de lei/an, deci 100 lei/lună.

VIDEO: Consilierii din Telciu, buni de plată pentru ieșirea din ADI Apă-Canal?!? Haosul abia acum se instalează

Această sumă de 47 de lei va fi plătită lunar, timp de șase luni.

Decizia e pentru 6 luni de zile, până se va face o regie proprie. Poate că pe urmă costurile vor fi mai mari. Oricum e de văzut dacă Aquabis va preda comunei Telciu instalațiile și toate cele. Dar și cu regie proprie, costurile vor fi mai mari, pentru că trebuie angajați oameni. Vom vedea ce va fi. Momentan s-a stabilit 47 de lei de familie, lunar. Nu știu dacă e corect ca toate familiile să plătească la fel. Așa s-a calculat, așa s-a decis. Vom vedea din ianuarie ce va face Aquabisul și ce costuri vor impune apoi odată cu formarea regiei proprii”, a concluzionat Nelu Pop.

Primarul comunei Telciu nu a putut da o declarație vizavi de decizie, până la publicarea acestui material, fiind prins într-o ședință.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.