26.5 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

ISU Bistrița: Accesul autospecialelor pe Pietonal este posibil, dar se face cu dificultate

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bistrița, Marius Rus, accesul autospecialelor este posibil pe Pietonalul Liviu Rebreanu, însă se face cu dificultate. Autospeciala care nu are acces în zona centrală este cea de intervenție cu apă și spumă cu capacitate mare. Atât cea de capacitate redusă cât și echipajele SMURD au acces însă cu dificultate.

Ornamentele amplasate de Primăria Bistrița pe Pietonalul Liviu Rebreanu limitează accesul autospecialelor în zonă. Zilele trecute, reprezentanții ISU Bistrița au făcut o vizită în teren pentru a vedea în ce măsură autospecialele ajung pe pietonal, în caz de urgență.

Cu autospeciala de intervenție cu apă și spumă de capacitate mare accesul nu este posibil. Cu autospeciala cu capacitate redusă se poate intra, dar cu dificultate. La fel și cu autospecialele SMURD, care pot ajunge, însă cu dificultate.

„În urma celor două recunoașteri efectuate de către pompierii militari pe Pietonalul Liviu Rebreanu din municipiul Bistrița au fost constatate următoarele:

– autospeciala de stingere cu apă și spumă de capacitate mărita nu are acces pe pietonal din cauza ornamentelor amplasate în mijlocul acestuia;

– autospeciala de capacitate mică și ambulanța SMURD au acces cu dificultate din aceiași cauză.

În acest moment, o eventuală situație de urgență poate fi gestionată prin realizarea dispozitivelor de intervenție din punctele unde există momentan acces.

Există o corespondență între unitatea noastră și autoritatea publică locală, iar Primaria municipiului Bistrița s-a arătat deschisă pentru a asigura condițiile de acces în vederea asigurării unui climat de siguranță din punct de vedere al gestionării situațiilor de urgență în zona amintit”, explică purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița, Marius Rus.

Se pare că Primăria Bistrița va remedia problema în zilele următoare, urmând să fie luate o parte din ornamente și realizat un culoare de trecere.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Deci sunt justificate presiunile Primarului fata de terasele ridicate temporar de pe Pietonal.?
    Mare trepidatie a fost in presa .Iata ca ISU ne spune clar o situatie.
    No. …daca nimic nu se misca, oare cum si in ce mod se deplasau mijloacele auto ISU–Pompieri ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...