7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

Aurelia Dan, inspector școlar general ISJ BN, despre concursul de directori: „Un concurs corect, cu șanse egale pentru toți. Nu aș fi cedat nici unei presiuni politice”

Aurelia Dan, inspectorul școlar general ISJ BN, a transmis câteva gânduri, la finalul concursului de directori / directori adjuncți în școlile din județ. 

Concursul s-a desfășurat în perioada septembrie-decembrie 2021, conform unei metodologii și proceduri elaborate de Ministerul Educației.

Comisia națională din cadrul Ministerului Educației a urmărit implementarea acestora.

În limitele acestor normative am organizat și desfășurat un concurs corect, cu șanse egale pentru toți participanții. Așa cum l-am anunțat încă de la preluarea mandatului, de altfel. 

Cunosc sistemul, îmi respect colegii și nu aș fi cedat nici unei presiuni politice sau de altă natură. Chiar și mediul de afaceri, implicat în procesul de evaluare a confirmat obiectivitatea concursului.

Feedbackul primit din partea acestora și a reprezentanților comunității locale confirmă importanța acestui concurs, pentru stabilitatea sistemului educațional”, as explicat prof. dr. Aurelia Dan.

Rezultatele FINALE ale concursului pentru directori și directori adjuncți în școlile din Bistrița-Năsăud

Se putea și mai bine…

Dacă se putea mai bine? Cu siguranță.

Din orice experiență învățăm ceva. Lectiile învățate vor fi ale noastre, ale tuturor celor împlicati în proces. Ministerul Educației a și anunțat în ultima videoconferință cu inspectorii generali faptul că noua metodologie de concurs va avea ca punct de plecare aceste lecții învățate.

De altfel, încă de la începutul anului următor se intenționează organizarea unui nou concurs pentru funcțiile rămase vacante”, a mai spus inspectorul școlar general.

Ar fi promovat concursul, dacă nu făceau contestație…

Au fost depuse 11 contestații la proba de interviu. Din păcate, acestea au fost respinse. „Unii candidați erau admiși înainte de contestatii. Poate că și dreptul de a contesta trebuie exercitat cu mai multă prudență.

Există posibilitatea ca nota obținută la reevaluare să fie mai mică decât cea obținută inițial. Nota finala rămâne cea de la contestații, pentru că asta specifică metodologia”, a subliniat Aurelia Dan.

Candidații declarați admiși în urma concursului, exprimându-și opțiunea pentru o funcție de director / director adjunct vor semna un contract de management cu ISJ și autoritatea locala. Durata contractului este de 4 ani.

În cazul unităților de învățământ ale căror funcții sunt încă vacante – directorii vor fi numiți prin detașare în interesul învățământului, până la organizarea unui nou concurs, a mai explicat prof. dr. Aurelia Dan. 

În privința numirii, menționez ca au prioritate candidații care au promovat concursul, dar nu au obținut nicio funcție. Au fost mai mulți candidați pentru aceeași funcție care au promovat.

În situația în care aceștia nu-și vor manifesta interesul pentru nici una dintre funcțiile rămase vacante, vom avea în vedere principiul continuității, dar și alte criterii specifice, după caz. Aș include aici, de pildă, și colaborarea între director, director adjunct.

Le mulțumesc colegilor mei din ISJ, Camerei de Comerț Bistrița-Năsăud, mediului de afaceri și autorităților publice locale pentru sprijinul acordat în organizarea acestui concurs”, a conchis inspectorul școlar general Aurelia Dan.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Era o școală în Lușca.
  Acuma s-a desființat,
  Și era Liviu, cu pușca,
  În Lușca, după vânat.

  Cicera, vârful Blăgoaia
  Liviu le știa pe de rost.
  Întoarceți repede foaia
  Ca să citiți cum a fost.

  Astfel în Ion, Sărăcuța
  N-avea biserică-n sat,
  Iar sașii de la Săscuța
  Pe sărăcuți i-au ajutat.

  Lușca – nume de floare,
  De clopoțel alb cu brâu,
  Școala zidește valoare,
  Aici sau dincolo de râu.

  Lușca n-are azi școală.
  În loc, un steag tricolor.
  Lușca – gingașa petală,
  Satul de care mi-e dor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.