1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Ministrul Sănătății: „Vom face cumva ca acest model de bună practică de la Bistrița să poată fi replicat și în alte zone din România”

Prezent la inaugurarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a catalogat investițiile de la Bistrița din sănătate drept un model de bună practică. Acesta a precizat că vrea să multiplice modelul și în alte zone din România.

La inaugurarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgențe Bistrița a fost prezent și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Acesta s-a arătat impresionat de investițiile în sănătate din județ catalogându-le exemplu de bune practici.

„Am și eu personal de învățat și colegii de la minister din modul și gândirea de a aduce resurse umane calificate în Bistrița-Năsăud. Mă bucur de colaborările cu universitățile din zonă, cu universitatea din Târgu Mureș și cea din Cluj. (…) Cred că acest exemplu de bună practică din județul Bistrița-Năsăud ar trebui replicat și în alte zone ale țării. O să încerc să facem cumva să facem un soi de schimb de experiență, pentru ca acest model să poată fi replicat și în alte zone din România. Cred că ceea ce vedem în județul Bistrița-Năsăud plasează în mod evident România în rândul țărilor avansate din Uniunea Europeană, în ceea ce privește calitatea actului medical”, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, astăzi, la Bistrița.

Acesta a mai spus că ieri a vizitat o altă investiție proaspătă din domeniul medical din Bistrița-Năsăud. Este vorba despre Ambulatoriul Integrat al Spitalului Orășenesc Beclean:

„Ieri am fost la Beclean și am fost impresionat de realizarea impecabilă (n.r. a ambulatoriului integrat al Spitalului Orășenesc Beclean). Un oraș relativ mic poate să ofere servicii medicale de calitate”, a mai spus Rafila.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...