-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Ministrul Vasile Dâncu: România NU va intra în niciun război!

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dâncu a asigurat faptul că nu va exista niciun război în care să fie implicată România, în contextul situației instabile dintre Ucraina și Rusia.

Pe scurt, în acest moment relația dintre Ucraina și Rusia este instabilă. Federația Rusă a trimis 175.000 de trupe la granița cu Ucraina, vecina noastră, spunând însă că nu atacă. SUA a intrat și ea în jocul geopolitic militar, forțând retragerea Rusiei. România a fost amestecată în acest conflict în mai multe rânduri în ultimele zile, un „ultimatum” fiind cererea Rusiei ca trupele NATO și toate efectivele militare să fie retrase de pe teritoriul țării noastre.

Ministrul cu rădăcini în județul Bistrița-Năsăud a prezentat și ultimele noutăți din mediul militar.

Am discutat despre dotare și ceea ce se întâmplă în acest moment. Vreau să spun că am discutat cu domnul general Petrescu și marele stat major și alți membri ai conducerii centrale, atât ai ministerului, cât și ai Armatei, și suntem foarte încântați și apreciem la maximul ceea ce se întâmplă aici, ceea ce face aici corpul de elită al armatei de la Timișoara. Am vizitat și spitalul de urgență militar. Este, de asemenea, o echipă de superprofesioniști care nu numai că se dezvoltă continuu, aducând noi specializări, noi dotări, dar pe de altă parte lucrează consistent în această zonă a luptei cu pandemia. Sunt un sprijin important nu numai în (lupta director din – n.r.) pandemie, ci și pentru testare, vaccinare, acțiuni în care Armata s-a angrenat”, a spus ministrul în legătură cu primul subiect.

Mai apoi, Vasile Dâncu a vorbit despre ultimele noutăți în legătură cu relația dintre Rusia și NATO, în contextul mișcărilor de trupe din jurul Ucrainei.

„Această solicitare (a Rusiei de a fi retrase trupele NATO din România – n.r.) nu este nouă. Este una pe care diplomați ruși au făcut-o de-a lungul timpului. Face parte din cererea generală pe care NATO și UE o consideră inacceptabilă, aceea de a se retrage toate echipamentele și trupele la nivelul anului 1997, atunci când NATO a hotărât să își extindă membershipul către est. Federația Rusă încearcă, de fapt, să readucă lumea la nivelul terminării Războiului Rece, anul 1991, ceea ce este inacceptabil”.

Pe de altă parte, tot acesta a dat asigurări că nu poate fi vorba despre un război între Ucraina și Rusia în care să fie implicată și România:

„Aș vrea să precizez asta ca populația să știe foarte bine: evident, nu este cazul ca România să intre în război, așa cum uneori vedem în fake-newsuri. A spus-o acum două zile secretarul general NATO Stoltenberg. NATO, în cazul unei intervenții în Ucraina a Federație Ruse, nu va interveni militar. Conform tratatului general, nu poate interveni NATO decât dacă este o țară membră NATO. Ucraina nu este, în acest moment, membră NATO. Sigur, vor fi alte forme de reacție pe care comunitatea internațională le va lua”, a mai precizat Dâncu.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Ce salariu are pentru aceasta functie stiind ca jumatate din populatia tarii cu salariul minim pe ecnomie s ar descurca sa spuna aceleasi bazaconii??? Si mai vrem sa ne creasca nivelul de trai? Doar o (…) mai putem da la actuala clasa politica.!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: