14.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

Mitropolia Ardealului așteaptă ca polițiștii să-i ceară ajutor în găsirea Angelikăi, studenta la Teologie dispărută de o lună

Acum o lună, Angelika Maurer – verișoara primarului din Parva – a dispărut fără urmă din Sibiu. Sute de voluntari s-au mobilizat, ajutând la căutarea tinerei studente la Teologie. Între timp, Mitropolia Ardealului așteaptă ca poliția să le ceară oficial ajutorul, pentru a se mobiliza…

În 8 februarie, Angelika Maurer a plecat din locul unde era cazată în Sibiu și parcă a intrat în pământ. Dispariția studentei la Teologie a fost sesizată la o săptămână distanță, după ce profesorii au sunat-o pa mama acesteia, în Brașov, să o întrebe de ce tânăra NU mai merge la cursuri. Angelika este verișoara primarului din Parva, Ioan Strugari.

Clipe grele în familia primarului din Parva: Angelika, studenta cautată în Sibiu, verisoara lui Ioan Strugari

Sute de voluntari, un elicopter, drone, câini și alte forțe au fost angrenate în căutarea ei. Pădurea unde i s-au găsit câteva dintre obiectele personale a fost luată la pas și răscolită de la un capăt la altul. Însă fără succes.

FOTO/VIDEO: Căutată de 350 de persoane, cu elicopter și drone, Angelika parcă a intrat în pământ!

Operațiunea de căutare a Angelikăi nu s-a oprit. Culmea, deși Angelika era studentă la Teologie, Mitropolia Ardealului nu s-a mobilizat. Explicația este una halucinantă.

SIBIU INDEPENDENT a luat legătura cu reprezentanții oficiali ai Mitropoliei Ardealului și aceștia nu au fost informați de polițiști de aceste căutări. În mod normal, în astfel de cazuri, Mitropolia dacă era notificată de Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu despre fata căutată, ar fi trimis tuturor mănăstirilor din subordine portretul și datele acesteia. Orice apariție a ei într-o mânăstire ortodoxă ar fi fost imediat anunțată.

Dar polițiștii sibieni nu au făcut un astfel de demers până acum, conform reprezentanților oficiali ai Mitropoliei Ardealului. Aceștia își arată deschiderea de a ajuta la căutarea studentei, dacă polițiștii le vor cere acest lucru”, scrie ziarul Sibiu Independent.

Pe site-ul Poliției Române a fost publicată fotografia Angelikăi și semnalmentele acesteia. Voluntarii și angajații MAI o caută zi de zi. 

Măcar identificarea zonei unde ar putea fi persoana cu siguranță ar aduce liniște familiei. Suntem dispuși într-o chetă, într-o linie, cu o distanță de 100-150 de metri între noi. Întotdeauna trebuie să ne asigurăm că în stânga și în dreapta vedem persoanele cu care suntem în linie, și că avem același ritm”, a spus o voluntară, pentru Pro-TV.

Un om prea bun pentru lumea asta. Cred că a fost cea mai bună colegă în perioada când am fost ghid la Biserica Evanghelică din Sibiu. Deosebită, de o modestie rară”, a dezvăluit Simina Constantinescu, una dintre colegele Angelikăi, pentru Observator.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...