14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Năsăudul, cel mai mic oraș din județ. Căianu Mic și Dumitra, comunele care au crescut

Direcția de Statistică a județului a arătat, raportându-se la rezultatele Recensământului, că Năsăudul e cel mai mic oraș. Comunele Dumitra și Căianu Mic sunt cele care au crescut, ca număr de locuitori, în ultimii 10 ani.

Județul Bistrița Năsăud este unul dintre cele trei județe din țară în care a crescut populația, de la ultimul Recensământ.

În ceea ce privește numărul de locuitori din orașe, Năsăudul este cel mai mic oraș din județ, iar Beclean cel mai mare. Sunt luate în calcul doar cele trei orașe Năsăud, Beclean și Sîngeorz-Băi, Bistrița fiind municipiu.

Orașul Năsăud este orașul cel mai mic din cadrul județului (10.215 locuitori față de 9587 locuitori în 2011). Cel mai mare oraș din județ, conform rezultatelor provizorii ale RPL2021, este Beclean cu 11.260 locuitori” se arată în raport.

În ceea ce privește comunele, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în comunele Dumitra și Căianu Mic.

Deși nu a avut creșteri semnificative, comuna Maieru a reușit să întreacă Feldru, fiind astfel cea mai mare comună din județ.

Comuna Dumitra și comuna Căianu Mic au crescut cu 122,9% față de 2011, ajungând la o populație de 5.264 locuitori, respectiv 122,5% ajungând la o populație de 4.112 locuitori.

Localitățile din județul nostru cu cele mai mari scăderi în valori relative înregistrate în decursul ultimului deceniu sunt comuna Sânmihaiu de Câmpie (1167 locuitori, -20% față de populația din 2011) și comuna Silivașu de Câmpie (841 locuitori, -16,8% față de populația din 2011).

Comuna cea mai mică din județ este comuna Silivașu de Câmpie cu numai 841 locuitori care, la recensământul din 2021, a înregistrat o scădere cu 170 locuitori față de RPL2011.

Cea mai mare comună din județ este comuna Maieru care a crescut față de RPL2011 cu 490 persoane și a devansat comuna Feldru aflată pe poziția întâi la recensământul trecut” se arată în același raport al Direcției de Statistică BN.

Bistrița-Năsăud, unul din cele 3 județe în care populația a crescut în ultimii 10 ani

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Nu peste mult timp se desființează și trecem la Cluj. Vor rămâne, probabil, 15 județe, comune cu minim 5 mii de locuitori. Administrația este stufoasa și cu mari costuri. Comunele-sat vor fi o amintire. Pentru aceasta reforma administrativa nu este nevoie de modificarea CR. Mai greu de învins clanurile locale, orgoliile… dar țăranului roman i se vor reduce taxele locale. Nepoatele și pitipoancele de prin primarii se vor reorienta iar cârciumile din proximitate vor fi pusti. Deh, la o reforma pierd putini dar câștiga cei mulți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?